Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat, Kripto Para Hırsızları İşin Çivisini Çıkardı: Evlere Giriyorlar!

Kanada polisi, kendilerini polis veya devlet görevlisi olarak tanıtan hırsızların kripto yatırımcılarının evlerine soygun gerçekleştirdiği belirterek vatandaşları uyardı.

Kanada Kraliyet Atlı Polis Teşkilatı 19 Temmuz tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı uyarıda, son günlerde kendilerini polis, kamu görevlisi veya kargo elemanı gibi çeşitli unvanlarla tanıtan hırsızların büyük miktarda kripto para yatırımı olan kişilerin evlerini hedef aldığı soygunların revaçta olduğunu belirtti.

Bu kapsamda geçtiğimiz yıl birkaç olaya müdahale etmek zorunda kaldıklarını bildiren yetkililer, faillerin mağdurları kandırarak evlerine girdikten sonra kripto para cüzdanlarına dair önemli bilgileri ele geçirmeye çalıştığını ifade etti. Ayrıca ilgili olayların Delta ve Richmond Hill şehirlerinde yaşandığı da öğrenildi.

Müdahalelerde sanıklardan birinin ele geçirildiği ve gerekli suçlamaların yapıldığı da verilen ayrıntılar arasında yer aldı.

Delta Polis Araştırma Hizmetleri Başçavuşu Jill Long, konu hakkında şu yorumda bulundu:

Şüpheliler mağdurların kripto para yatırımlarından haberdar gibi duruyorlar. Onların yaşadıkları yerleri biliyorlar ve eylem alıyorlar.

Yetkiler şimdiye kadar müdahale edilen olaylarda benzer yöntemlerin izlendiğini ve çalınan tutarların büyük olduğunu söylemek dışında ek bir ayrıntı vermedi.

Bunun yanı sıra şüpheli durumlarda yetkililerin aranması ve mal varlıklarına dair detayların herkesle paylaşılmaması konusunda da uyarıda bulunuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!