Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist XRP Kararı Bir Sinyal Dedi, Önümüzdeki 3 Ay İçin Altcoin Sezonunu İşaret Etti!

SEC ile Ripple (XRP) arasındaki davada çıkan ilk olumlu kararın bu yılın üçüncü çeyreğinde yükselişlerle dolu bir altcoin sezonunu başlatabileceği öne sürüldü.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple arasındaki davadan çıkan ilk pozitif karar piyasa analistlerini olası bir altcoin boğası için senaryolar yazmaya itti. Kripto para piyasasının dev yatırımcısı Digital Currency Group’un (DCG) alt şirketi Genesis Trading’in alım satım müdürü Gordon Grant, altcoinler için yükseliş yönlü söylemleriyle öne çıkan isim oldu.

The Block’a verdiği demeçte Nasdaq özelinde yaşanan yükselişi işaret eden Grant, altcoinlerin bu yükseliş dalgasını doğru orantıda takip edebileceğini ifade etti:

Üçüncü çeyrekte altcoin sezonu başlayabileceğine dair sinyaller var. Altcoinlerin iyi gittiği zamanlarda yol gösterme eğiliminde olan risk vekillerine bakarsanız, bunlardan biri tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru ilerleyen Nasdaq’ı içerir. Nasdaq yükseldiğinde altcoinler de iyi performans gösteriyor.

Öte yandan Bitcoin’deki durumun da altcoinler için yükseliş sinyali verdiğini belirten Grant, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) gündemine farklı bir perspektif sundu. ETF haberlerinin Bitcoin dominasyonunu 52 seviyesine çıkardığını hatırlatan deneyimli isim Ripple kararıyla birlikte piyasadaki Bitcoin hakimiyetinin kırıldığını belirtti.

Bitcoin’in bu yılın ikinci çeyreğinde iyi bir performans sergilediğini belirtirken para akışının altcoinlere yöneleceğini öne sürdü:

Bitcoin iyi bir 2. çeyrek geçirdi, bu yüzden insanlar kredi ve risk eğrisi etrafında dönmek istiyor. Bitcoin’de iyi kazançlar elde ettiler ve şimdi bir kısmını etere, ardından daha riskli altcoinlere taşıyacaklar. Bu bizim öngördüğümüz bir model.

Gordon Grant, bir meme coin rallisinin altcoinlerdeki yükselişi takip edebileceğini ancak bunun gecikmeli yaşanabileceğini ifade etti:

Kripto ekosisteminde likidite olduğu sürece, meme coin’ler her zaman yükseliş potansiyeline sahiptir. Ancak bu kazançları ortaya çıkarmaları zaman alabilir.

CryptoQuant raporu teyit eder nitelikte

Gordon Grant’ın altcoin sezonu açıklamalarını destekler nitelikte bir rapor da on-chain analiz platformu CryptoQuant cephesinden geldi. CryptoQuant raporu, Bitcoin’in piyasa hakimiyetindeki bu düşüşün potansiyel bir altcoin sezonunun başlangıcına işaret ettiğini vurguladı.

Öte yandan CryptoQuant, türev piyasalarda süregelen negatif atmosferin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti:

Bitcoin’in piyasa değeri hakimiyetindeki düşüş, altcoin sezonunun başlamış olabileceğini gösteriyor. Ancak, türev piyasalar açısından bakıldığında, XRP’nin kararına rağmen yatırımcıların hala olumsuz bir hissiyata sahip olduğu görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!