Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En büyük Bitcoin (BTC) ATM Üreticisinden Büyük Açık: Onlarca ATM Soyuldu

Dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) ATM üreticilerinden bir tanesi olan General Bytes’a ait onlarca ATM saldırganların hedefi oldu.

Dünyanın farklı noktalarında Bitcoin ATM’leri olan ve bu konuda öncü konumda yer alan General Bytes şirketinin cihazları siber korsanların hedefi oldu. Şirketin server’larında yer alan bir açık sebebiyle ATM’lerin ara yüzleri hacklendi ve kullanıcılar para yatırma işlemi yaptıkları an fonları saldırganların hesaplarına çekildi.

Şirket tarafından geçtiğimiz perşembe günü yayınlanan bir açıklamada, söz konusu ATM’lerin server’larının ve kontrol panelinin uzaktan müdahale ile hacklendiği ve bu açık yüzünden bir çok kullanıcının fonlarının ele geçirildiği belirtildi. Söz konusu güvenlik açığının Crypto Application Server (CAS) sistemleri üzerinde yaşandığını belirten şirket, 2020 yılından beri yapılan güvenlik testlerinde bu açığa dair bir belirtiyi fark edemediklerinin altını çizdi.

Şirket yaptığı ilk açıklamada, saldırıdan kaç kullanıcının etkilendiğine ve ne kadar kripto para çalındığına dair bir bilgi vermedi.

Resmi web sitesindeki duyuruda ise kullanıcıların bundan sonraki süreçte güvenli işlemler gerçekleştirebilmesi için atılması gereken adımlar yayınlandı.

General Bytes yetkilileri, siber saldırıların ATM’lerdeki “Ukrayna’ya Yardım Et” özelliğinin kamuya açılmasından sonraki üçüncü günde gerçekleşmeye başladığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!