Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Airdroplardan Vergi Almaya Hazırlanıyor

Güney Kore, dijital varlık airdroplarının halihazırda yürürlükte bulunan hediye vergisine tabi olabileceğini belirtti.

Güney Koreli yerel bir haber ajansı olan Yonhap’ın 22 Ağustos tarihli haberine göre, Güney Kore dijital varlık airdroplarını, yürürlükte bulunan Veraset ve İntikal Vergisi Yasası uyarınca bir hediye olarak kabul edebilir.

Haberde, hükümetin dijital varlık airdroplarını hediye olarak kabul etmesi durumunda varlıkların devredildiği üçüncü şahıslardan hediye vergisi alınacağı bildiriliyor. Çalışmalar henüz sona ermemiş olsa da mevcut durumda; ücretsiz dijital varlık işlemlerinin, yatırım oranına göre verilen bonusların, belirli dijital varlıklara sahip olma oranına göre verilen hediye varlıkların, yeni bir dijital varlık oluşturan hard forklar sonrasında dağıtılan varlıkların  ve airdropların hediye olduğu konusunda fikir birliğine varıldığı duyuruluyor.

Airdropların vergi yasası uyarınca hediye olarak kabul edilmesi durumunda, hediyeyi kabul eden tarafında kabul tarihinin ay sonundan itibaren 3 ay içerisinde beyanname vermesi gerekebilir. Ödenecek vergi miktarı ise hediyenin maddi niteliği doğrultusunda %10 ile %50 tutarları arasında değişebilir.

Güney Kore’nin dijital varlıkların alım – satımından kaynaklanan sermaye kazancını vergilendirme çalışmaları 2025’e ertelendi. Ancak airdroplar, ülkede halihazırda yürürlükte bulunan Veraset ve İntikal Vergisi Yasası kapsamına giriyor. Bu hükümetin airdropları vergi dışında tutmak için ek mevzuatlara ihtiyaç duyacağı bildiriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!