Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’da (ETH) Merge Öncesi Güncel Durum: Fiyatta Yüzde 20’ye Yakın Düşüş

Yakın zamanda “Merge” güncellemesi olan Ethereum’da son 7 günlük periyotta %20’ye yakın düşüş gerçekleşti. Sizin için Ethereum’un teknik görünümünü inceledik.

Ethereum fiyatı son 7 günlük periyotta %20’ye yakın değer kaybetmesine rağmen on-chain veri ve analitik platformu OKLink verilerine göre, Proof of Work (PoW) sisteminden Proof of Stake (PoS) sistemine geçiş sürecinde “stake edilen Ethereum” sayısı artarak devam ediyor.

Bu durumda, fiyatın geçiş sürecine kadar yükselme beklentisinin sürdüğü anlamına geliyor.

Ethereum Teknik Analizi/1 Günlük Grafik

50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde bulunan Ethereum 2.000 dolar seviyelerinde bulunan direncinden tepki alarak 1530 dolara kadar geriledi. Merge güncellemesinin yaklaşmasıyla birlikte 2 kattan fazla yükseliş yaşayan Ether’in, MA50 üzerinde kalamaması durumunda 1250 dolar seviyelerine kadar gerilmesi bekleniyor.

Tekrar yükselişe geçmesi durumunda ise Ethereum’un 2000 dolar seviyelerinden tepki alacağı tahmin ediliyor. 2.000 dolar seviyelerini de geçmesiyle birlikte Ethereum 200 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu 2.220 dolara kadar yükseliş performansı gösterebilir.

  • İçerikte yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!