Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Üzerindeki Long Pozisyonlar 12 Ayın En Yüksek Seviyelerinde Seyrediyor

Bitcoin (BTC) paritesi üzerinde son 12 ayın en yüksek long (uzun) yönlü pozisyon seviyesine ulaşıldı.

Datamish verilerine göre, Bitcoin fiyatında haziran ayında 20 bin dolarlık yatay seyir yaşanırken yatırımcılar long (uzun) yönlü pozisyon miktarlarını arttırdılar. Haziran ayının başlarında 109,416 seviyesine yükselen long posiyon verisi, yazının kaleme alındığı esnada 103,234 seviyesi ile en yüksek konumuna yakın bir noktada bulunuyor. Short (kısa) yönlü pozisyon verisi ise 3,252‘yi gösteriyor.

Bu veriler yorumlandığında, alım satım ile ilgilenen kullanıcıların Bitcoin fiyatı üzerinde bir yükseliş beklentisinde oldukları net bir şekilde gözlemlenebilir. Aynı şekilde yükseliş yönlü pozisyonların çoğunluğunun Bitcoin üzerinde toplanması, yatırımcıların uzun vadede altcoin pozisyonlarında beklemektense lider kripto para birimini tercih ettikleri sonucu çıkartılabilir.

Öte yandan 19 Ağustos günü Bitcoin paritesi üzerinde yaşanan %10’luk geri çekilmenin, mayıs-haziran Terra (LUNA) krizi esnasında gerçekleşen kayba eş değer miktarda tasfiyeye yol açtığını söyleyebiliriz. Yaklaşık 600 milyon doların tasfiye edildiği bu kısa süreli ve hızlı geri çekilme bir çok yükseliş yönlü pozisyonu piyasadan silmiş gibi görünüyor. Yine de sağlıklı bir yükseliş için bu tarz pozisyon temizliklerinin gerekli olduğu bilinen bir gerçek ve piyasa yapıcılar bu tasfiye fırsatlarını kaçırmıyorlar.

Sonuç olarak bu veriler gösteriyor ki Bitcoin fiyatı için dip seviyelerin geride kalıp kalmadığı bilinmese de yatırımcılar en kötü senaryonun çoktan yaşandığını ve gelecekte yükseliş yönlü hareketlerin gözlemlenebileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!