Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stablecoin İhraççıları Warren Buffet’ı Geride Bıraktı

Tether ve Circle gibi stablecoin ihraççılarının toplam bono rezervleri 80 milyar doları geçti. 

Financial Times’ın 22 Ağustos tarihli haberine göre, Tether ve Circle gibi stablecoin ihraççısı kurumların kısa vadeli ABD devlet borçlanma senetleri (bono) rezervleri 80 milyar doları geçerek usta yatırımcı Warren Buffet’ın şirketi Berkshire Hathaway’i geride bıraktı.

JP Morgan’ın araştırmasından esinlenilmiş haberde verilen bilgilere göre, mayıs ayında stablecoin ihraççıları toplam pazarın %2’sini elinde bulunduruyordu. JP Morgan, stablecoinlerin bir ödeme aracı olarak yaygınlaşmasıyla beraber bu oranın giderek artacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

Stablecoin ihraççıları, senato tarafından sürekli gayrimeşru bir gözetim altında tutuluyor ve sürekli kamuoyuna rezerv bildirimi yapmaları konusunda çağrıda bulunuluyor.

Geçtiğimiz aylarda Çin emlak sektöründe baş gösteren kısmı likidite krizi ile stablecoin ihraççılarının rezervlerinin güvenliği topluluk tarafından gündeme getirilmişti. Bunun üzerine Tether, Çin emlak sektörüne dair herhangi bir borçlanma aracını portföyünde bulundurmadığını ve ilerleyen dönemlerde de hazine tahvillere göre biraz daha fazla riskli olan finansman bonolarının da rezervlerindeki ağırlığını düşüreceğini belirtmişti.

Son zamanlarda Tether’in pazar payının bir kısmını Circle’a kaptırmasını nedenini ise JP Morgan, Circle’ın aşırı şeffaf rezerv anlayışına bağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!