Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF’den Asya’ya Uyarı: Kripto Korelasyonu Krizi Tetikleyebilir

Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto para piyasasının Asya borsalarıyla gittikçe daha korele hale geldiğini belirtti ve bu durumun Asya ekonomilerini kripto krizlerine karşı daha hassas hale getirdiğini açıkladı.

IMF 21 Ağustos tarihinde resmi blog hesabından yaptığı paylaşımda, pandemi sonrası dijital varlık piyasasının Asya ekonomileri ile daha korele hale geldiğini bildirdi. IMF’e göre böylesine yüksek korelasyonun yüksek bulaşı içereceğini belirterek Asya’yı ikinci bir kripto krizine karşı uyardı.

Mevcut durumda içerisinde bulunduğumuz toplam piyasa değerini 3 trilyon dolardan 1 trilyon dolara düşüren büyük krizin geleneksel finansal piyasaları etkilememe nedenini kripto piyasaların henüz izole oluşuna bağlayan IMF, bir sonraki krize kadar kripto piyasaların bu kadar izole kalmayacağını ifade etti.

Özellikle Hindistan, Vietnam ve Tayland gibi ülkelerin borsalarının pandemi öncesi döneme göre 30 kata varan korelasyon artışına karşın IMF Asya ülkelerini bir an önce kripto regülasyonlarını tamamlamaları konusunda uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!