En Büyük Yatırım Profesyonelleri Birliği, Kripto Para Birimlerini Müfredata Ekledi
150.000’den fazla üyesi olan ve muhasebeden finansa etik kurallardan istatistiğe kadar sınav konularına sahip olan Chartered Financial Analyst (CFA), kripto para birimlerini müfredatına ekledi. Ders materyali Ağustos ayında yayınlanacak. Bu yıl CFA sınavlarına katılım konusunda bir rekor gerçekleşmiş ve tamı tamına 91 ülkedeki 227,031 kişi kurumun yaptığı sınavlarda şansını denemişti.
Kripto Para Birimleri Müfredata Girdi
Dünyanın en büyük yatırım profesyonelleri birliği olarak da anılan CFA Institute, Bllomberg‘in haberine göre ”önümüzdeki sene bir ilk olarak kendi Level 1 ve Level 2 müfredatlarına kripto para birimleri ve blockchain ile ilgili konuları ekleyecek.”
Küresel ve kar amacı gütmeyen bir kurum oaln CFA Institute, içlerinde yetkili finansal analist olmanın da bulunduğu bir dizi eğitim ve kariyer olanağı sağlıyor. Kurumun toplam üye sayısı 2017 mali yılının sonunda 156.800 civarındaydı.
Üyelerin çoğunun Asya‘dan geldiğini belirten Bloomberg, konu hakkında şunları ifade etti:
”Haziran ayındaki CFA sınavlarına rekor sayıda bir katılım oldu ve 91 ülke ve bölgeden 227,031 sayıda kişi sınavlarda şansını denedi. 2019 sınavları için olan materyaller Ağustos ayında yayınlanacak ve adaylara 300 saatlik çalışma zamanı için ilk fırsatı sunmuş olacak.”
Kripto Para Birimleri – ‘Geçici bir Heves Değil’
CFA müfredatı üç bölüme ayrılmış durumda. Level 1 ”etik ve profesyonel standart bilgisini” ölçüyor. Level 2 ise bu bilgilerin analistlerin karşılaştığı durumlara ne derece uygulanabildiğini ölçüyor. Level 3 ise bu uygulanabilirlik durumlarının ”portföy yönetimi ve uyum bağlamında” nasıl kullanıldığını ele almakta.
Şu an için her seviye sayısal metotlar, ekonomi, kurumsal finansman, sermaye yönetimi, sabit gelir, türev ürünler ve alternatif yatırımlar gibi 10 konudan oluşuyor.
Bloomberg’in aktardığına göre kripto para bölümü, yeni bir çalışma olan Fintech in Investment Management (Yatırım Yönetiminde FinTech) bölümünde yer alacak. Enstitünün kripto para bölümünün eklenmesine, ”endüstri katılımcılarının çeşitli anketler ve grup çalışmalarında artan bir ilgi göstermelerinden” sonra karar verdiği ifade diliyor.
Kurumun Charlottesville, Virginia bölgesinin genel eğitim ve müfredat yöneticisi Stephen Horan, konu hakkında şunları ifade ediyor:
” Kripto ve blockchain hakkındaki CFA materyali, yapay zeka, makine öğrenimi, büyük veri ve otomatikleştirilmiş ticaret gibi bir dizi diğer fintech konusu ile beraber verilecek.”
”Müfredata daha sonra, kripto para birimlerinin ve ekonominin kesişmesi gibi diğer kripto para ile ilgili konular da eklenebilir.”
”Bu alanın diğer alanlara kıyasla daha hızlı geliştiğini ve daha dayanıklı olduğunu gördük. Bu geçici bir heves değil.”
Sizce Türkiye içerisindeki eğitim kurumları da blockchain veya kripto para birimleri hakkında eğitim vermeye başlayacak mı? Düşüncelerinizi bizimle yorum bölümünde paylaşın!