Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Uzman İsimler Blockchain Hakkında Konuştular

Birleşik Arap Emirlikleri‘nden bazı yetkililer yakın zamanda Arabian Business yayınına katılarak Blockchain sektörüyle ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Katıldıkları yayında Blockchain teknolojisinin pek çok sektörü değiştirebileceğini ancak ICO’ların şu an için “yasal olarak düzenlenmemiş IPO’lardan farksız” olduklarını belirten yetkililer, Blockchain sektörünün özellikle yasal durumu hakkında yorum yaptılar.

Arabian Business’ın yayınına katılan isimler arasında Abu Dhabi İslam Bankası’nın yöneticilerinden Hicham El Khaoudy, Consensys’in yöneticilerinden Jan Grabski, Al Fardan Borsası’nın CEO’su Osama Al Rahma ve Dubai Altın & Emtia Borsası’nın yöneticilerinden Tobias Young bulunuyordu.

ICO piyasasında bu yıl içerisinde ciddi gelişmeler yaşandı ve piyasanın son birkaç aydır epey büyüdüğünü söyleyebiliriz. ICO piyasasında yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Tobias Young şu yorumu yaptı:

“Hiç kimse çıkıp kuralların ne olduğunu, işlerin nasıl yürüdüğünü açıklamıyor. Bu durumu atlatmak için yasal düzenleme getirmek gerekiyor.”

Al Fardan Borsası’nın CEO’su olan Osama Al Rahma, Blockchain teknolojisinin geleceğinden epey umutlu. Rahma’ya göre Blockchain’in ciddi bir potansiyeli var ve bu teknoloji pek çok sektörde kullanılabilir. Ancak Blockchain teknolojisinin tam olarak büyümesi ve gelişmesi için öncelikle bu alanda yasal çalışmalar yürütmek ve ortadaki ‘belirsizlikleri’ kaldırmak gerekiyor:

“Blockchain teknolojisi şu an kullandığımız havale metotlarını tamamen değiştirebilir. Yıllık 630 milyar dolar değere ve yüzde 7 gibi bir yıllık büyüme oranına sahip bir sektörden bahsediyoruz. Ama sınır ötesi işlem yapmak çok karmaşık bir süreç. Blockchain teknolojisiyle ise bu durum değişebilir.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment