Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FATF, Birleşik Krallık’ın Kripto Para Düzenlemelerini Yetersiz Buluyor

Para aklama ve terörizm finansmanı gibi suçlarla mücadele etmek için kurulan Mali Eylem Görev Timi (FATF), Birleşik Krallık’ın finans alanında hazırladığı düzenlemeleri inceledi.

Mali Eylem Görev Timi, Birleşik Krallık’ın kripto para alanında hazırladığı düzenlemelerin ülkeye zarar verebileceğini düşünüyor.

Groupe d’action financiére olarak da bilinen FATF, G7 ülkeleri tarafından 1989 yılında kuruldu. FATF’nin kuruluş amacı başlıca para aklama ve terörizm finansmanı gibi suçlarla mücadele etmek, ülkelerin bu gibi suçlara karşı aldıkları önlemleri değerlendirmek. Bünyesinde 37 farklı üye ülke barındıran FATF, uluslararası kapsamda faaliyet gösteriyor.

Bu yılın başlarında kripto paraları daha yakından incelemeye başlayan FATF, ülkelerin bu alanda yeni düzenlemeler hazırlamasını istiyor. FATF önümüzdeki yılın ortalarına doğru uluslararası bir düzenleme taslağı hazırlamayı planlıyor. Böylece ülkeler, bu taslağı örnek alarak kendi düzenlemelerini rahatlıkla hazırlayabilecekler.

Birleşik Krallık’ın Eksikliği

FATF, Birleşik Krallık’ın finans alanındaki düzenlemeleriyle ilgili yeni bir değerlendirme raporu hazırladı. FATF’nin bu raporuna göre ülkenin en büyük sorunlarından biri kripto para düzenlemelerindeki eksiklik ve yanlışlık.

FATF’nin raporuna göre Birleşik Krallık, kripto paralarla işlenebilecek finansal suçları önlemek için gerekli adımları atmadı ve atmamaya devam ediyor. Para aklama ve terörizm finansmanı gibi suçlarda kripto para kullanılabileceğini hatırlatan FATF, bunun zamanla büyük bir sorun haline gelebileceğini belirtiyor.

Birleşik Krallık kripto paralarla ilgili birkaç farklı adım atmış durumda. Özellikle ülkedeki Finansal Davranış Kurumu, bu yılın başlarında oluşturduğu özel araştırma ekibiyle kripto para sektörünü mercek altına aldı.

FATF’nin araştırmalarına göre ise ülkedeki yetkililerin attıkları adımlar en azından para aklama ve terörizm finansmanı ile mücadele bağlamında yeterli değil ve iyileştirilmeli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment