G20 Riyad Zirvesi’nde Kripto Para Birimleri Ele Alındı
G20 Riyad Zirvesi’nde kripto ve stabil para birimleriyle alakalı sorunların ele alınması gerektiği vurgulandı. Çeşitli finans kurumları ve merkez bankalarının katılımıyla gerçekleştirilen G20 Riyad Zirvesi’ne katılan Birleşik Arap Emirlikleri Maliye Bakanlığı’ndan da kripto para birimleri hakkında çeşitli yorumlar geldi.
Birleşik Arap Emirlikleri Maliye Bakanlığı, G20 Riyad Zirvesi’nde acil olarak ele alınması gereken konular arasında kripto para birimlerini de gösterdiği National News’un haberinde paylaşıldı. Birleşik Arap Emirlikleri Maliye Bakanlığı’ndan Younis Haji Al Khoori’nin ifadelerine göre, bakanlık kripto ve stabil para birimlerinin yasal olarak düzenlenmesi ve denetlenmesi hususunda büyük bir ihtiyacın olduğunu vurguladı ve G20 gündeminde bu konunun da acil olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Khoori, sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Birleşik Arap Emirlikleri Maliye Bakanlığı, dijital dönüşüm kapsamında yapılacak olan çeşitli çalışmaları araştırmaya davet ediyor. Güvenilir veri analizi, düzenleme, performans ölçümleri gibi finansal gereklilikler de bu dijital dönüşüme dahil.”
Çevrim içi gerçekleştirilen G20 Riyad Zirvesi’nin birinci kısmı, 11 – 16 Kasım tarihleri arasında merkez bankaları ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 19 Kasım tarihinde yapılan bir diğer toplantıya G20 ülkelerinin milletvekilleri, davetli ülke yetkilileri ve bazı uluslararası kurumlar katıldı.
G20 Riyad Zirvesi’ne hangi ülkeler katılıyor?
G20 üyeleri olan Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Kore Cumhuriyeti, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Türkiye, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği‘nin zirveye katılacağı bilgisi G20 web sitesinde yer alıyor. Bu ülkelere ek olarak İspanya, Ürdün, Singapur ve İsviçre’nin de davetli oldukları belirtildi.