Yerel kaynaklarda çıkan haberlere göre Güney Kore, ICO’lara koyduğu yasağı bir nebze hafifletebilir.
Güney Kore’deki Mali Hizmetler Komisyonu Eylül ayında aldığı kararla, Blockchain üzerinden uygulanan bir para toplama modeli olan ICO’ları yasaklama yoluna gitmişti. Ancak Korea Times tarafından yapılan habere göre ülkede uygulanan bu yasak kısmen kaldırılabilir. Böyle bir durumda, Güney Kore’de ICO düzenlemek isteyen projelerin henüz belirtilmemiş olan bazı şartları sağlamaları gerekecek.
Anonim bir kaynak tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
“Mali otoriteler Kore’de belli başlı şartları sağlayan ICO’lara izin verilmesi için ülkedeki vergi kurumuyla, adalet bakanlığıyla ve diğer yetkili hükûmet ofisleriyle iletişim halindeler.”
Güney Kore’de yerel bir yasak uygulanıyor olsa da ülkedeki pek çok kripto para kullanıcısı hala uluslararası ICO’lara dahil olabiliyor. Mali Hizmetler Komisyonu’nun kripto para ticaretiyle ilgilenen biriminde görev alan Kan Young-soo, ICO’lar hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Young-soo yalnızca FSC’nin olaya “üçüncü taraf gözüyle” bakmaya çalıştığını belirtti.
Güney Kore’nin Blockchain teknolojisi alanında kendini geliştirmek istediği ve kripto para ticareti için daha uygun bir ortam yaratmak istediği biliniyordu. Young-soo da hükûmetin bu gibi emelleri olduğunu doğruladı.
Koreli düzenleyiciler ülke sınırları içinde ellerinden geleni yapsalar da uluslararası boyuttaki kripto para piyasasıyla baş etmekte zorlanıyorlar.
Ülkedeki mevcut yasalara göre Güney Kore dışında yaşayan birinin Kore’de kripto para ticareti yapması yasak. Bu yasağın amacı para aklamayı ve diğer muhtemel sınır-ötesi suçları olabildiğince aza indirmek. Güney Kore Blockchain ve kripto para konularını tamamen kendi başına düzenlemek de istemiyor ve bu düzenlemelerde Japonya’dan ve Çin’den işbirliği bekliyor. Yani Güney Kore’nin bu sektörlerin düzenlenmesi adına vereceği herhangi bir karar, Japonya’nın ve Çin’in de etkisiyle verilmiş olabilir.
Kore’de uygulanan ICO yasağı biraz olsun gevşetilmek istense de Eylül ayında ICO’ları yasaklama kararı vermiş olan Çin, bu yasağı hafifletmek adına hala herhangi bir girişimde bulunmadı.