Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Yapacağı Düzenlemelerden Dolayı 60 ICO’yu İptal Etti

Çin’in düzenleyici olarak nitelendirilen yetkilileri, piyasayı resmileştirmek yada tamamen yasaklamak adına geçtiğimiz günlerde yapacaklarını söyledikleri değişikliklerin yaklaşıyor oluşundan dolayı Çin’deki ICO‘ların satışlarını erteliyor veya iptal ediyor.

Çıkan belgeler doğrultusunda planlanmış olan 60 ICO düzenleyicilerden gelecek izni beklediğinden dolayı yürürlüğe geçemiyor.

Yerel haber ajansı Caixin’in yaptığı habere göre birkaç devlet komisyonu ICOlar hakkında geçtiğimiz ay boyunca çalışmalarını sürdürdüler ve çıkan sonuca göre sistemin tamamiyle yasaklanması “imkansız” olarak görünüyor.

Yapılan başka bir haberdeki açıklama ise “ICO projelerinin yüzde 90’ında yasadışı kaynak yaratma ve kasıtlı dolandırıcılıktan şüpheleniliyor” deniliyor.

Çinli yetkililerin sergiledikleri bu yavaş tutum, piyasayı sinirlendirmiş durumda. Bitcoin’in fiyatı Cumartesi gününden bu yana yaklaşık 600 $ civarında düştü ve altkoin pazarlarının çoğu bu eğilime eşlik etti. Çoğu kişi düşüşün sebebini alınan kararlara bağlıyor. Bir diğer kesim ise piyasayı kötü yönde etkilemek için sürdürülen bir algı operasyonu olduğunu dile getiriyor.

Büyük oyuncu

Çin bu yıl toplam ICO pazarının önemli bir yüzdesini oluşturuyor, 1 milyar dolarlık finansmanın yüzde 40’ı Çin’in Startup ve diğer projelerinden oluşuyor.

Geçen hafta ABD Menkul Kıymetler ve Mübadele Komisyonu ICO satışına ilişkin ileriyi göz önüne alarak daha fazla uyarı yaptı ve ICO’ları menkul kıymetler mevzuatına uymadığı için yasakladığını belirtmişti.

Aynı zamanda Çin düzenleyicilerinden bir heyet, uluslararası düzenleyici uygulamaların incelenmesinin bir parçası olarak Coinbase ve Ripple da dahil olmak üzere ABD Blockchain işletmelerini ziyaret etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment