Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Tüm ICO’ları Yasaklamayı Düşünüyor

Yayınlanan raporda Çin’in düzenleyici olarak nitelendirilen kurumları tüm icoları askıya almayı planlıyor.

Tencent Finance’a göre düzenleyici kuruluşlar, 18 Ağustos tarihinde Çin Halk Bankası (PUB) finans birimi tarafından düzenlenen bir toplantıda ICO‘lara yönelik bir öneride bulundu. Çin’in sigorta, menkul kıymetler ve banka düzenleyici organlarından yetkililer de bu toplantıya katıldı.

Tencent, yetkili makamların ICO’ların büyüklüğüne sınır koymak, hakkındaki bilgilendirmeleri arttırmak, belirteçleri denetlemek ve yatırımların riskleri konusunda uyarıları yayınlamak da dahil olmak üzere bir planlama üzerinde tartışmalar yapıldığını bildirdi.

Ayrıca önemli piyasa riski olması durumunda düzenleyici kurumların tüm ICO’ları askıya alabileceğini belirtti.

Bu aşırı bir tepki olarak gelse de PBoC bu yılın başlarında yerli borsa ticaretini askıya almış ve müşterilerinin güvenliği konusundaki kaygılar üzerine dünyanın en büyük pazarını bir gecede çevrimdışı bırakmıştı.

Bu iddiayı destekler nitelikte bir gelişme de dün Caixin‘in yayınladığı makale doğrultusunda düzenleyici kurumların ICO’larla ilgili bu planı tartıştığına dair söylentiyi doğrula ve bu da düşünülen herhangi bir düzenleyici eylemin Çin Hükümeti’nin Yürütme Şube Müdürlüğü tarafından 1998 yılında yayınlanan yürütme kararına dayandığını düşündürdü.

“Yasadışı Mali Kuruluşların Yasaklanması ve Yasadışı Mali İş Faaliyetlerinin Yasaklanması Hakkında” başlığıyla tercüme edilen metinde şu maddeler geçiyor:

“Yasadışı finansal işletme faaliyetleri şunları içeriyor: Yasal onay olmadan belirli bir varlığa fon talep etme yada Çin Halk Bankası’nın yasadışı olarak tanımladığı diğer faaliyetleri gerçekleştirme.”

Bu maddeler doğrultusunda Çin’in ICO’lar konusunda yaşadığı endişenin sebepleri netlik kazanmış oluyor. Gelişmeleri önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment