Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuzey Kore’li Hackerlar Güney Kore Bitcoin Borsasına Saldırdı

Kuzey Kore’li hackerlar inzivaya çekilmiş ülkeleri hakkında Birleşmiş Milletler‘in son yaptırımlarına Güney Kore’deki borsaları hedef alarak karşılık verdi.

Güney Kore’nin Siber Savaş Araştırma Merkezi’ne göre en az bir Bitcoin borsası muhtemelen Kuzey Kore’den düzenlenmiş olan bir hack saldırısına maruz kaldı.

Saldırı söylentiye göre bir dağıtılmış e-mail kampanyasıyla düzenlenmişti. Hedef alınan borsaların çalışanları e-mailleri açtığı takdirde kötü amaçlı yazılımla şirketin bilgisayarlarına sızılacaktı. Şimdiye dek saldırılan borsaların sayısı bilinmiyor.

Saldırının arkasındaki sebep

Eğer saldırıyı düzenleyen taraf gerçekten Kuzey Kore ise bu suça itilme sebebi hala tam olarak belli değil. Tahmin edilen birkaç sebepten biri de para sıkıntısı çeken ülkenin Bitcoin hırsızlığını amaçlaması.

Kuzey Kore Üniversitesi Profesörü Lim Jong-in‘e göre Çin’in kömür ihracatında Kuzey Kore’ye yüz çevirmesi geçim sıkıntılarını arttırarak ülkeyi yeni gelir kaynakları bulmak zorunda bıraktı.

Eğer soyguncu devlet hatrı sayılır miktarda Bitcoin ve diğer dijital paraları üretmeyi başarabilirse resmi para birimlerine muhtaç kalmayarak BM’nin yaptırımlarını reddedebilir de.

Bir başka sebep de devletin rakip olarak gördüğü Güney Kore’ye taslağını Amerika’nın hazırladığı bu yaptırımları desteklemesi sebebiyle tehdit mesajları vermek istemesi olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment