Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ASUS 16 Ekran Kartı Destekleyen Anakartı Tanıttı

ASUS B250 Mining Expert Tam Tamına 16 ekran kartı destekliyor

Asus‘un yüksek seviye donanım pazarlama markası Republic of Gamers, B250 çipsetli yeni modeli B250 Mining Expert anakartını tanıttı. B250 Mining Expert, özellikle kripto para madenciliği için tasarlanmış.

Republic of Gamers Twitter hesabından yapılan paylaşımda üründe 3 adet 24 pin güç girişi olduğu ve 16 adet GPU (Ekran kartı) desteklediği belirtilmiş

Bu yeni anakart rakipleri 8-12 slot sunarken toplamda 19 PCI-Express slotu ile birlikte geliyor. Kripto para madencileri çok fazla işlem gücüne ihtiyaç duyarlar ve dolayısıyla kullanabildikleri kadar çok ekran kartı kullanmak isterler.

Anakarttaki 19 PCI slotu 3’e ayrılmış ve anakartta 7 slot için 1 PSU, diğer 6’şar slot için ise 2 PSU, toplamda 3 güç kaynağından gücünü alıyor.

19 Ekran kartı bağlantısı imkanı sayesinde ROI süresi de oldukça düşük olan B250 Mining Expert, madenciler için oldukça kàrlı bir yatırım olacağa benziyor.

ROI Nedir?

Return of Investment‘in kısaltılmış yazımı olan ROI, yaptığınız yatırımın size geri dönüş süresini gösteren veridir. ROI verimlilik ile doğru orantılı olarak kısalır ve bu da yatırımcının yüzünü daha kısa bir sürede güldürür.

Bilgisayar donanımı endüstrisi kripto para madenciliğine odaklandı

Asus’un yeni anakart modeli B250 Mining Expert, önde gelen donanım üreticileri tarafından kripto para madencilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlerin geliştirme arzusunu net bir şekilde yansıtıyor.

Ekran kartı üreticileri Nvidia ve AMD de aynı şekilde bu konuya odaklanıyor ve madencilik ile alakalı ürünlerini kendi portföylerine eklemeye devam ediyorlar. Eğer Nvidia ve AMD’nin bu konudaki düşüncelerini ve girişimlerini merak ediyorsanız aşağıdaki bağlantıları takip edebilirsiniz:

B250 Mining Expert için resmi çıkış tarihi ve satış fiyatı henüz kesinleşmiş değil. Duyurulmasını heyecanla bekliyoruz. Takipte kalın!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment