Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsveçli Bilgisayar Programcısı Yaptığı Bitcoin Yatırımıyla Zengin Oldu

İsveçli bilgisayar programcısı Alexander Bottema son 4 yıl içinde yatırımlarını katladı. Bitcoin ile ilk olarak 2013 yılında tanıştı. O zamanlar Bitcoin sadece 30$ değerindeydi. Bottema bu sanal para biriminin yüksek potansiyelini gördü ve bütün hisselerini satarak olabildiğinde çok Bitcoin satın aldı.

Bottema Bitcoin’in 4500$ değerini görmesiyle bile elindekileri satmadı.

Business Insider ile yaptığı röportajda yatırımcı:

“Bunu emeklilik güvencem olarak görüyorum. Artık daha fazla kazanç sağlayamayacağım için daha fazla Bitcoin almayı da düşünmüyorum. Fakat değeri 100.000$ olduğunda onlardan bazılarını satmayı düşünebilirim.”

Alexander Bottema’nın Kısaca Geçmişi

Stockholm yakınlarında yetiştirilen Bottema ailesinin bilgisayarını kullanarak programcılığı öğrendi. 1991 yılında Uppsala Üniversite’sinde Bilgisayar Bilimleri okudu ve yüksek lisansına orada devam etti.

Veri güvenliği ve şifreleme üzerine çalışırken tekrardan Stockholm’e döndü. Daha sonra Bottema ve iki meslektaşı Polytrust adını verdikleri şirketi kurdular. Bugün Bottema ABD’de yaşıyor ve veri analiz sağlayıcısı olarak yaşamını sürdürüyor.

Bottema Bitcoin’i Nasıl Keşfetti?

Bottema’nın söylediğine göre kendisi Bitcoin ile ilk kez 2010 yılında tanıştı. İlk başta bundan kar sağlamanın imkansız olacağını düşündüğünden ilgi göstermedi. Bitcoin fiyatı düşüp sonra tekrardan yükselince fikrini değiştirdi. Bottema:

“Başta sanal para birimlerine kayıtsız kaldım. Uzun bir süre veri güvenlik kayıtlarını inceledikten sonra Bitcoin fiyatında düşüş yaşanacağını önceden anladım. Ertesi yıl, metroda giderken gazetemi okuyordum. Bitcoin’in düşüş sonrası nasıl toparlandığı ile ilgili bir haber vardı. Güvene dayalı bir birimin nasıl böyle toparlandığını anlayamadım. Bu da benim ilgimi çekti.”

Bottema önceden yaptığı yatırımlar sayesinde şu an çok büyük bir servete sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment