Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırımcılar Hisselerinden Milyarlarını Geri Çekiyor

Hisse senetleri ve değerli metallerden yatırımların geri çekilmesi Bitcoin ve diğer kripto paraların piyasa değerinde çok büyük artışlara yol açıyor. Yatırımcılar, Bitcoin’in daha istikrarlı bir birikim yöntemi olduğunu fark etmiş gibi gözüküyor.

CNBC raporlarına göre son 10 haftada hisseler borsası kaybettiği 30 Milyar Dolar‘dan fazla yatırımla 2004’ten bu yana gerçekleşen en büyük geri çekilişi yaşadı. Bu büyük çaplı geri çekiliş değerli metalleri de kapsıyordu.

Değerli metaller düşüşte

Değerli metallere yapılan yatırımların özel müşterilerin 2013 portföylerinde %10’luk pay tutmasının ardından son haftalarda %2’nin altına inmesiyle büyük bir düşüş görüldü.

Bu düşüş yatırımların borsanın kazançlı görünmesine rağmen hisse senetlerinden de çekilmesine sebebiyet verdi. Şimdiki borsa düzeyleri ve bunun gelir kaynağına çevrilmesi konusunda da endişeler yüz göstermeye başladı.

Kripto-yatırım fırsatları

Blockchain teknolojisi yeni yatırım fırsatları üretiyor. LAToken ve MyBit gibi firmalar yatırımların sanal paralara dönüştürülebilmesi ve büyük çaplı yatırımların küçük yatırımcılar tarafından yapılabilmesi için yeni metotlar geliştiriyor.

Bu firmaların merkezsizleştirilmiş platformları geleneksel borsadaki gibi yatırımcıların yüksek ödeneklere maruz kalmadan katılım sağlamasını olanaklı kılıyor. LAToken; Apple ve Amazon gibi güvenilir hisse senetlerinin bile kripto para birimleri aracılığı ile satın alınabileceği bir sistem geliştirdi. LA Token CEO’su Valentin Preobrazhenskiy:

“Blockchain’de daha çeşitli varlık birimlerinin kullanılabileceği bir NASDAQ geliştirdik. Bu sanal ve gerçek ekonomi arasındaki sınırı kaldırarak müşterilerimize listeleme-işlem maliyetleri ile ödeme süreleri açısından büyük kolaylıklar sağlıyor.” dedi.

Kripto varlık birimleri borsada uygulanabilir olup olmayacağı henüz kesin olmasa da yatırımcıların yenilikçi yollar arayışında olduğu belli oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment