Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore de ICO’ları Yasaklayacak!

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu ülkede ICO’ların banlanacağını duyurdu.

Reuters‘ın bildiridiklerine göre komisyon bugün, “her tür kripto para birimiyle para toplamayı yasaklayacağını” duyurdu. Yayımda yöneticinin bu açıklaması yer aldı:

“Sanal para birimlerinin alış-verişinin sıkı gözlem ve kontrol altında yapılması gerektiğinden ICO‘ların her türü yasaklanacak.”

FHK; Ulusal Vergi Hizmetleri, Kore Bankası ve Finans Bakanlığı ile buluşmasında: “ICO‘lar aracılığı ile para toplamak küresel bir yükselişte. Değerlendirmelerimize göre Güney Kore’deki ICO’ların sayısı artıyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haberlerden anlaşıldığı üzere ICO‘ların banlanma kararı, devlet, finansal dolandırıcılıkların yaygınlaşma ihtimalinin arttığını gözlemleyince verildi. “ICO çıkarılmasıyla ilişkili herkes müsamaha gösterilmeden cezalandırılacak.” diye de eklendi.

Kore’nin bu hareketi Çin’in 4 Eylül’de ICO’ları banlamasının üzerine gerçekleşti. Fakat Kore, kripto para borsalarını da banlamayı planlamıyor. Kore hükümeti yeni düzenlemelere ihtiyaç görülebileceğinden kripto para piyasasını gözlemlemeye devam edecek.

Kore’de kripto para düzenlemeleri

Güney Kore son zamanlarda kripto paralar hakkında düzenlemeler yapabilmek için çabalarını arttırdı. Bu düzenlemelere olan ihtiyacı değerlendirmek için Temmuz’da bir çalışma kolu kuruldu.

Düzenleyici bir çerçeve sağlanabilmesi adına yasaman Park Yong-jin tarafından Elektronik Finansal İşlemler Kanunu üzerinde bir yasa değişikliği teklifi de geldi. Bu ayın başlarında, ülkenin yüksek finansal düzenleyicileri kripto paralar hakkındaki planlarını açıklamış, küçük meblağlarda kripto para havaleleri, Döviz İşlemleri Kanunu’nun bir parçası olarak Temmuz ayında yasallaştırılmıştı.

Salı günü new.bitcoin.com, Güney Kore’nin Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı ile Kore İletişim Komisyonu‘nun Bitcoin borsaları üzerine yerinde denetim uygulayacağını duyurmuştu. İki düzenleyici makam kripto para borsaları ve hizmet sağlayıcılarının siber güvenliği ile ülkenin gizlilik kanunlarına uygunlukları üzerine odaklanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment