Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beyaz Saray Blockchain’e Olan Bağlılığını İki Katına Çıkardı

Trump yönetimi, hükümet operasyonlarını geliştirme potansiyeli ile Blockchain’e başvurmuştu. Yönetim bu bağlarla ilişkisini tekrardan doğruladı.

Hükümet açık verilerinin konuşulduğu Data Transparency 2017‘de bu hafta Beyaz Saray’dan iki kıdemli yetkili Blockchain teknolojisi sayesinde ABD’nin politika ve stratejilerinin gelişeceğini vurguladılar. Yönetim ve Bütçe Dairesi’nden(OMB) Margie Graves:

“Beyaz Saray yapay zeka ve Blockchain teknolojisi ile birlikte gelişime açık teknolojileri araştırıyor.” dedi

Blockchain Caucus’un ortak kurucularından Mick Mulvaney tarafından yönetilen OMB’nin açıklamaları oldukça etkileyiciydi. Temel ilke, teknoloji önderliğinde bürokrasiyi düzene sokmak ve vatandaşlara karşı duyarlılığı arttırmaktır.

Don Tapscott ile gelecek ay bir araya gelip konuşacaklarını söyleyen Graves, Mulvaney’in ve kendisinin bu teknolojiyi potansiyel bir güç aracı olarak gördüklerini söyledi.

Graves teknolojiyi özellikle de dolandırıcılık ve israfın önlenmesi ödemelerin azaltılması ve siber güvenliğin güçlendirilmesi için bir fırsat görüyor ve:

“Bu tür teknolojiler her zaman incelememiz gereken teknolojilerdir. Müşterilerimin bu tür şeyleri en son öğrenenlerden olmasını ya da bunlardan avantaj sağlayan en son kişi olmalarını istemiyorum.” diye ekledi

Temel Atmak

Başkan Asistanı ve stratejik girişimler direktörü Chris Liddell, hükümetin veri yönetimini uzun bir süre incelemesi gerektiğini vurguladı.

Belki de en önemlisinin temel veri standartlarını şimdi uygulamak olduğunu söyleyen Liddell, ABD’nin Blockchain ve diğer teknolojilerin potansiyelini kullanabileceğini belirtti.

“Geleceğe bakarken bugünün reformlarının yarının teknolojilerine engel oluşturmadığına emin olmak istiyoruz.” dedi ve ekledi:

“Blockchain, yapay zeka veya tamamen farklı bir teknoloji bile olsa standart veriler hükümetin teknolojinin son modasına uymasına yardımcı olacaktır.”

Liddlell, Başkan Trump tarafından Mart ayında kurulan Beyaz Saray Ofisi Amerikan Yenilikleri (OAI) ofisinde de görev yapıyor.

OAI Başkan Trump’ın damadı Jared Kushner ve Ekonomik Danışman Gary Cohn tarafından yönetiliyor. Liddell daha önceden Microsoft’da finans direktörlüğü yapmış, International Paper ve General Motors gibi büyük şirketlerde de kıdemli görevler üstlenmişti.

Hız Kazanma Yolunda

Bir bütün olarak değerlendirildiğinde ABD hükümet yetkililerinin Blockchain teknolojisi ile ilgili yorumları elde edilmiştir.

Hastalık Kontrol Merkezi(CDC) ve Genel Hizmet Yönetimi gibi diğer birçok ABD hükümet servisi Blokchain ile ilgili pilot projeler deniyor.

Bu duruş Trump yönetiminin Blockchain’e karşı sergilediği ilk tavır değildir.

Mart ayında Mark Calabria Washington’daki bir konferansta Trump yönetiminin Blockchain teknolojisini heyecanla takip ettiğini söylemişti. Bu ipucu gösteriyor ki gelecek yıllarda teknoloji ABD hükümeti tarafından benimsebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment