Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de ICO’lara Tepki Devam Ediyor

Geçtiğimiz hafta sonunda aralarında Çin Halk Bankası’nın da bulunduğu yedi Çinli finans düzenleyicisi ortak bir bildirge yayınladı ve  token satışları için “finansal tokenların yetkisiz ve illegal biçimde kamuya dağıtımı, illegal fon sağlama, finansal sahtekarlık ve saadet zinciri” yorumunda bulundu. Yani açtılar ağızlarını, yumdular gözlerini.

Böyle bir açıklama doğal olarak “Çin’de ICO’lara topyekûn bir yasak mı geliyor?” sorusunu sordurttu.

Çin‘den gelen bu açıklamanın ardından bazı önde gelen yatırımcılar bu beyana destek verdiler.

Meşhur Bitcoin yatırımcısı ve dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Yunbi’nin kurucusu Li Xiaolai, bu bildirgeye sözlü destek vermekle kalmadı, eyleme de geçti.

Li Xiaolai, kurucusu olduğu Yunbi’de QTUM, GXS, EOS, ANS, DGD, 1ST, GNT, REP, SNT, OMG, PAY, LUN ve VEN üzerinden yapılan işlemleri durdurdu.

“ICO’ların Düzenlemesi Gerekli”

Li Xiaolai, Weibo’sunda (Çinlilerin Twitter’ı) bu gönderiyi paylaştı:

  1. “ICO’ların yasal olarak düzenlenmesi gerekli ve tam zamanında yapılıyor. Böyle bir düzenleme illegal olarak fon sağlamayı ortadan kaldırarak Çin’de fintech (finansal teknoloji) sektörünün gelişmesini sağlar. Bu kararı destekliyorum ve hükümetin işine katkıda bulunmak adına elimden geleni yapacağım.
  2. Blockchain teknolojisinin yükselmeye başladığı dönemlerde ortaya çok fazla kalitesiz ‘koin’ çıktı. Sektörün geleceği adına, bu koinleri ortadan kaldırmak için yasal düzenleyiciler ile işbirliğine hazırım.
  3. Benim şirketim piyasaya her daim uyum sağlamıştır ve öyle yapmaya devam edecektir. Kullanıcılarımızın bilgileri tam kapsamlı şekilde onayladık ve yasalara uyarak illegal davranışlara karşı hep mücadele verdik. Şimdi tüm ekibim masa başında çalışıyor ve düzenleyicilerle işbirliği yapıyor.
  4. Kendim ile ilgili hiçbir dedikoduya cevap vermeyeceğim. Bunun yerine tüm dikkatimi şirketime ve piyasaya vereceğim. Bunun yanında, düzenlemelerle işbirliğinde olmak ve tüm risklerin kontrol altında olduğundan emin olmak adına elimden geleni yapacağım.
  5. Tüm blockchain yatırımcılarına kurallara uygun hareket etmelerini ve ona göre yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca bu sektörün, kendi içinde bir düzenleme anlaşması yapmasını ve gelecekte buna uymasını öneriyorum. Son olarak, konuyla ilgili tüm devlet dairelerinin şuanki finansal düzenleme sistemine katılmasını öneriyorum.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment