Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in 4 Büyük Bankasından Biri Blockchain Kullanmaya Başlayacak

Çin’in 4 büyük bankasından olan Çin İnşaat Bankası (CCB), sigorta ve bankacılık sektörlerine yönelik bir blockchain uygulaması başlatmak üzere.

Çin İnşaat Bankası (CCB), üçüncü şahsın sigorta ürünlerini dağıtılan bir defterin üzerinde sattığı bir süreçle banka sigortacılığına özel üçüncü bir blockchain platformu kullanmayı planlıyor. CCB’nin Asya operasyonları tarafından kullanılacak olan bu çaba, müşteri deneyimini iyileştirmek, işlem sürelerini azaltmak ve şeffaflığı artırmak üzere tasarlandı.

Projenin teknik tarafında ortaklık kuran IBM, Hong Kong ekibinin CCB ve sigortacılarıyla bu ihtiyaçları karşılamak için bir çözüm üzerinde çalıştığını söyledi.Bu nedenle, platformun artık katılımcılar tarafından test edildiği bildiriliyor.

IBM Blockchain ile oluşturulmuş olan ürün, ABD teknoloji devi tarafından canlı teknoloji ile birlikte tasarladığı ürünleri ve hizmetleri almak için daha büyük bir baskı altında.

Örneğin, IBM, ilk ticari blockchain platformunu mart ayında başlatırken, teknolojinin gerçek işletmeler tarafından kullanılabileceği canlı şebekeler yaratmaya çabalıyordu.IBM’in bladechain teknolojilerinin başkan yardımcısı mayıs ayından bu yana, CoinDesk’e stratejisinin daha ciddi müşterilere öncelik vermeye yöneldiğini söyleyerek konuyla ilgili konuştu.

Yine de CCB’nin bu standardı karşılayabileceğini gösteren kanıtlar var. 2017 başlatma zaman çizelgesi göz önüne alındığında, bu proje daha geniş kullanımını görme açısından DLT uygulamaları arasında bir ilk olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment