Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya 11 Bitcoin Borsasına Lisans Verdi

Japonya Finansal Hizmetler Acentesi (FSA) 11 bitcoin borsasına işletme lisansı verdi.

Bugün yapılan duyuruda regülatör, ödeme servisleriyle ilgili  daha önce çıkan yasa değişikliğini onayladı. Nisan’da çıkan yeni yasa Bitcoin‘i legal bir ödeme aracı olarak tanımlamış ve kripto para borsaları için güvenlik ana esaslarını belirlemişti.

Lisanslama için sağlam bir siber güvenlik yapısı, müşteri varlıklarını koruma ve kullanıcı kimlik doğrulaması gibi operasyonel gereklilikler getirildi.

17 başvuru halen değerlendirilme sürecinde beklerken 12 firma yeni düzenlemeler nedeniyle kapatıldı.

Yerel borsalardan biri olan Quoine -lisans alan 11 firmadan biri- regülatörlerle birlikte çalışacaklarını ve “kripto para endüstrisini Japonya’da ve global ölçekte sağlıklı bir şekilde geliştireceklerini” iletti.

FSA yetkilisinin bu hafta yaptığı açıklamaya göre kurum piyasayı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Japonya kripto para düzenlemelerine son derece ilerici yaklaşan bir ülke. Devlet adamları bunun sebebini 2014’te çöken ve milyonlarca dolar kayıp yaşanmasına sebep olan Mt Gox borsasına bağlıyor.

Kripto paralar yasalara tabi tutuldukça farklı haberler gelmeye devam ediyor. Bu ayın başlarında Çin, token satışlarını ve ICO‘ları yasaklamış, bazı borsalar yerel ticareti durduracağını açıklamıştı.

Bugün Güney Kore’den gelen bir başka haber yerel ICO’ların yasaklanacağını ve borsalara daha sıkı denetim geleceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment