Ripple (XRP), SEC ile arasındaki davada yaşanan olumlu gelişmelerle %100’e yakın değer kazanırken Güney Koreli yatırımcıların yükselişte önemli bir payı olduğu görüldü.
Ripple ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden kayıt dışı menkul kıymet satışı davasında 13 Temmuz tarihinde önemli bir gelişme yaşandı. Yargıç Analisa Torres, Ripple satışının bazı durumlarda menkul kıymet satışı olmadığına karar verdi. Kararın kamuoyuna açıklanması ardından XRP, %100’e yakın yükseliş yaşarken Güney Koreli yatırımcılar, yükselişte önemli bir rol oynadı.
CoinGecko verilerine göre XRP işlem hacmi son 24 saatte %1.771 artış göstererek 13,5 milyar dolara yükseldi. İşlem hacminde yaşanan artışın büyük bir kısmı Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Upbit’in XRP/KRW (Güney Kore Won’u) işlem çiftinden kaynaklandı.
XRP hacmi Bitcoin’i geride bıraktı
Upbit üzerindeki XRP/KRW işlem çiftinin hacmi son 24 saatte 2,75 milyar dolara ulaşarak yaklaşık 300 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) hacmini geride bıraktı. XRP, kripto para piyasasındaki işlem hacminde Bitcoin’den geride kalsa da altcoinlerin Bitcoin ve Ethereum’dan daha fazla işlem hacmi oluşturduğu Güney Kore’de durum farklı oldu.
Güney Koreli borsa üzerindeki XRP işlem hacmi ayrıca Binance’i geçerek birinci sıraya yerleşirken küresel XRP işlem hacminin de %18,34’ünü oluşturdu. XRP fiyatı ise 0,473 dolar seviyesinde 0,934 dolar seviyesine kadar yükselerek %90’ın üzerinde değer kazandıktan sonra güncel fiyat olan 0,799 dolar seviyesine geriledi.
Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, 2,3 milyar dolarlık hacimle ikinci sırada yer alırken OKX ise 651 milyon dolarlık XRP hacmiyle üçüncü sıraya yerleşti.
Öte yandan Stellar (XLM) ve Cardano’nun (ADA) da Ripple ile eşzamanlı olarak Güney Koreli yatırımcıların yoğun ilgisine maruz kaldığı görüldü. XLM’nin işlem hacmi son 24 saatte %3.210 artış gösterirken ADA işlem hacmi ise %804 yükseldi. XLM ve ADA’nın son 24 saatteki işlem hacimleri sırasıyla 1,2 ve 1,5 milyar dolar oldu. Upbit, XLM ve ADA’nın son 24 saatlik küresel işlem hacminin %18,62 ve %15’ini oluşturarak her iki kripto parada da işlem hacmi bakımından birinci sıraya yerleşti.
Altcoinlere olan yüksek ilgileri ile bilinen Güney Koreli yatırımcılar, geçtiğimiz haftalarda Storj Labs’in tarafından ihraç edilen STORJ’a büyük bir ilgi göstererek kripto paranın %60’a yakın değer kazanmasında önemli bir rol oynamıştı.