Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ve Cardano Kurucusundan Dava Haberleri Sonrası Açıklama

Ripple (XRP) ile  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında süren davada Ripple lehine pozitif gelişmeler yaşanması üzerine şirketin CEO’su ve Cardano kurucusundan açıklama geldi.

SEC ve Ripple davasında ne oldu?

SEC’nin kripto paralara karşı başlattığı menkul kıymet savaşının temel taşı olan Ripple ve SEC davasında hakimin yeni kararlar vermesi kripto para piyasalarını hareketlendirdi. Hakim verdiği kararlarda halka satılan ripple’ların (XRP) yatırım sözleşmesi teklifi olmayacağına değindi. Birkaç farklı madde altında değerlendirilen yatırım sözleşmesi teklifi konusunda hakim, halka yapılan satışlar dışında şirketin kendi iç ve dış harcamalarında kullanılan XRP’ler için de yatırım sözleşmesi olmadığına karar verdi.

Alınan bu kararlar Ripple ve SEC mücadelesi adına kilit niteliği taşıdığından piyasalarda oldukça hızlı şekilde yayıldı. Ancak yalnızca Ripple cephesi adına değil, SEC’nin yürüttüğü tüm menkul kıymet olarak nitelendiren kripto paraları ilgilendirdiğinden oldukça fazla etki yarattı.

Kararların tamamı Ripple lehine değil

Hakimin verdiği kararlarda Ripple için olumlu sonuçlara varılmış olsa da, kurumsal yatırımcıya yapılan satışlar için ise yatırım sözleşmesidir dendi. Bireysel yatırımcılar ile kurumsal yatırımcıları birbirinden ayıran hakim, kurumsal taraftaki satışları ise menkul kıymet olarak nitelendirerek iki yönlü bir karara varmış oldu.

Dava sonrası Ripple CEO’su ve Cardano kurucusundan açıklama

Ripple CEO’su Garling House resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda alınan kararı bir zafer olarak değerlendirdi ve sözlerinde şu cümlelere yer verdi:

“Aralık 2020’den bu yana hukukun doğru tarafında olduğumuzu ve geriye baktığımızda da doğru tarafta olacağımızı söyledik. ABD’deki tüm kripto paralar konusundaki gelişmeleri etkileyecek olan bu kararları elde etmemize yardımcı olan herkese teşekkür ederiz.”

SEC tarafından menkul kıymet olarak değerlendirilen ve abluka altına alınan bir diğer kripto para olan Cardano’nun (ADA) kurucusundan da beraberinde gelen açıklamada:

“XRP için küçük bir adım, kripto paralar için büyük bir sıçrama.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!