Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Rüzgarını Arkasına Alan Altcoin’den Kısa Sürede Büyük Yükseliş!

Storj Labs tarafından ihraç edilen STORJ, son 24 saatte %50’nin üzerinde değer kazanırken yükselişin önemli bir kısmında Güney Koreli yatırımcıların etkisi görüldü.

Merkeziyetsiz depolama alanı sağlayıcısı Storj’un yerel kripto para birimi STORJ, son 24 saatte %50’nin üzerinde büyük bir artış yaşadı. Kripto paraya küresel çapta ilgi gösterilirken Güney Koreli yatırımcıların STORJ’a etkisi büyük oldu.

CoinGecko’dan alınan verilere göre STORJ, son 24 saat içerisinde 0,351 dolar seviyesinden 0,551 dolar seviyesine kadar yükselerek %60’a yakın değer kazandı. Süreç içerisinde STORJ piyasa değeri, 50 milyon dolar seviyesinden 75 milyon dolar seviyesine çıktı.

Yükseliş ile birlikte STORJ işlem hacmi 700 milyon doların üzerine çıkarken oluşan hacmin %53’ü Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Upbit’in STORJ/KRW işlem çiftinden kaynaklandı. Upbit üzerindeki STORJ/KRW işlem çifti, son 24 saatte 373 milyon dolarlık ticaret hacmine ulaştı.

Öte yandan STORJ’un büyük hareketi ile birlikte kripto para borsaları Binance ve Bitget üzerindeki STORJ vadeli işlemlerdeki ücret oranlarının (funding fee) negatif olarak %800’ün üzerine çıktığı görüldü.

Storj blockchain teknolojisi kullanılarak geliştirilmiş merkeziyetsiz bir depolama alanı platformudur. Kullanıcılar, fazla depolama alanlarını diğer kullanıcılara açarak node (düğüm) olabilir ve ağın yerel kripto para birimi STORJ kazanabilirler. Storj ağı bir Ethereum (ETH) Katman-2 ağıdır.

Altcoin hacimlerinin zirvede olduğu Güney Kore’nin önde gelen kripto para borsalarından oluşan danışma organı Dijital Varlık Borsası Birliği (DAXA), Waves (WAVES) ve Kava (KAVA) üzerindeki yatırım uyarılarını kaldırmasıyla söz konusu altcoinlerde büyük bir yükselişi tetiklemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!