Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e Bir Ülkede Soğuk Duş: Regülatörler Tarafından Ofisleri Arandı!

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) Binance’in türev hizmetleri ile ilgili bir araştırma kapsamında ülkedeki ofislerinde arama yaptı.

Bloomberg’ün 5 Temmuz tarihinde yayınladığı habere göre ASIC, Binance’in Avustralya ofislerini devam eden bir incelemenin bir parçası olarak ziyaret ederek incelemeye aldı ve bazı aramalarda bulundu.

Araştırmanın geçtiğimiz aylarda Binance Avustralya’nın feshettiği türev yatırım araçları hizmetleri ile ilgili olduğu belirtildi. Binance, geçtiğimiz şubat ayında yanlışlıkla nitelikli yatırımcı olarak etiketlenen bireysel yatırımcıların türev araçlara erişmesine izin vermiş daha sonrasında hatanın fark edilmesi üzerine bu yatırımcıların türev araçlarda aldığı pozisyonları dışarıdan müdahalede bulunarak tasfiye etmişti. Yaşanan olay üzerine ASIC, Binance Avustralya’nın türev yatırım araçları hizmeti sunma lisansını iptal etmişti.

Konu hakkında yorumda bulunan bir ASIC sözcüsü, kurumun Binance üzerindeki incelemesinin devam ettiğini belirtirken şu ifadeleri de kullandı:

Olası aramalar gibi herhangi bir operasyonel ayrıntıyı onaylamıyor veya reddetmiyoruz. 

Öte yandan Binance, yerel makamlarla iş birliği içerisinde bulunduğunu ve Avustralya’daki kullanıcılarına yerel regülasyonlarla tamamen uyumlu bir hizmet vermek için standartları karşılamaya odaklandığını belirtti.

Yakın zamanda Binance’in Fransa birimi de Paris Savcılığı tarafından ziyaret edilmişti. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) bu durumun finans dünyasında oldukça sık karşılaşılan bir olgu olduğunu öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!