Bu Altcoinde Üç Kat Hız İçin Test Başladı: Kullanıcıları Bekleyen Kritik Değişiklik!
Zcash’in blok üretimini üç kat hızlandırmayı hedefleyen NU7 güncellemesi halka açık test ağında devreye girerken, ana ağ geçişi öncesinde eski Sprout sisteminde coin tutan kullanıcıların varlıklarını taşıması gerekecek.
CoinDesk’in haberine göre Zcash (ZEC), NU7 yükseltmesini halka açık test ağında 4.465.026 numaralı blokta etkinleştirdi. Güncelleme, işlem gruplarının blokzincire kaydedildiği bloklar arasındaki hedef süreyi 75 saniyeden 25 saniyeye indiriyor.
Zcash işlemlerini takip eden ve doğrulayan Zakura yazılımı yeni kuralları test ağında etkin olarak gösteriyor. Gerçek ZEC işlemlerini etkileyecek ana ağ geçişi için ise test sonuçları beklenecek.
Ödeme ve borsaya yatırma işlemlerinde bekleme kısalabilir
Blokların daha sık üretilmesi, bir ödemenin kabul edilmesi veya borsaya gönderilen coinlerin hesaba geçmesi için gereken onayların daha kısa sürede alınmasını sağlayabilir. Örneğin üç blok onayı isteyen bir hizmet, onay sayısını değiştirmezse hedeflenen bekleme süresi 225 saniyeden yaklaşık 75 saniyeye inecek. Gerçek süreler, blokların ne zaman üretildiğine göre değişebilecek.
Zakura’nın 1 Ekim’de yayımladığı sürüm ve Zcash Foundation’ın ertesi gün sunduğu Zebra test sürümü, bu denemeyi destekliyor. Test ağına katılan altyapı işletmecilerinin yeni kurallarla uyumlu yazılım kullanması gerekiyor.
Sprout’ta coin tutanlar için taşıma gereği
NU7’nin kullanıcıları doğrudan ilgilendiren diğer değişikliği, Zcash’in en eski gizli ödeme sistemi Sprout üzerinden yapılan işlemlerin devre dışı bırakılması olacak.
Sprout’ta fonu bulunan kullanıcıların, varlıklarını mevcut sistem üzerinden harcamaya devam edebilmek için ana ağ etkinleşmeden önce taşıması gerekecek. Bu hazırlığın takvimi, geliştiricilerin ana ağ geçişi kararına bağlı olacak.
Güncelleme işlem ücretlerinin dağılımını da değiştirecek: Ücretlerin yüzde 40’ı madencilere gidecek; kalan yüzde 60 dolaşımdan çıkarılarak gelecekteki madenci ödüllerini desteklemesi amaçlanan bir rezervde kayda alınacak. Blok başına planlanan ödül de üçte bire indirilecek ve böylece bloklar hızlanırken ZEC’in yeni coin üretim takvimi korunacak.
Ana ağ için kasım hedefi korunuyor
Geliştiriciler, test sonuçlarını 20 Ekim’de değerlendirerek ana ağ etkinleşmesine ilişkin karar vermeyi planlıyor. Geçiş için 5 Kasım hedefi korunuyor, ancak ana ağda güncellemenin etkinleşeceği blok henüz belirlenmiş değil.