Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e Bir Darbe de Fransa’dan: Soruşturma Altına Alındı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Fransa tarafından ağırlaştırılmış kara para aklama suçlamasıyla soruşturma altına alındı.

Yerel ajansın 15 Haziran tarihinde yayınladığı habere göre  Binance’nin Fransa birimi, ağırlaştırılmış kara para suçlaması ile Paris Savcılığı tarafından soruşturma altında bulunuyor.

Verilen bilgilere göre suçlama, Binance’in kara para aklama ve terörizmin finansmanı (AML) prosedürlerini yeterince uygulamamasından kaynaklanıyor.

Paris savcılığının ifadesine göre suçlamalar, ağırlaştırılmış kara para aklama eylemlerini ve borsanın VASP (dijital varlık hizmet sağlayıcısı) lisansı alamadan önce de Fransa’daki kullanıcılara hizmet verdiğini iddiasını konu ediniyor.

Öte yandan Binance ise VASP lisans başvurusunu Aralık 2020 tarihinde yaptığını iddia ediyor.

Binance’den yanıt

Konu hakkında basına demeç veren Binance Fransa Başkanı David Prinçay, regülatörler ve denetmenler tarafından yapılan kontrol ziyaretlerinin tüm finans kurumlarının tabi olduğu yasal yükümlülüklerin bir parçası olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz hafta Fransız yetkililerinin şirkete ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden başkan, Binance’in her zamanki gibi iş birlikçi davrandığının altını çizdi. Binance’in faaliyet gösterdiği her ülke gibi Fransa’da da yasalara saygı gösterdiği sözcünün ifadeleri arasında yer aldı.

Binance, mayıs ayı sonunda yaptığı bir duyuruda Fransa’da ikamet eden kullanıcıları için toplamda 12 adet gizlilik odaklı kripto paranın alım-satımını yasaklayacağını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!