Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Kripto Şirketi Aylar Önce İflas Mı Etti? Paraları Binance’e Aktardı İddiası!

Öne sürülen yeni iddialara göre ABD merkezli kripto para şirketi Abra aylar önce iflas etti fakat bu durumu yatırımcılarından ve kamuoyundan gizledi.

Yaklaşık 10 yıldır kripto para sektöründe faaliyet gösteren Abra hakkında ortaya çıkan yeni iddialar şok etkisi yarattı. Güncel durumu aydınlatmak için harekete geçen Teksas Eyaleti Menkul Kıymetler Kurulu (TSSB), acil bir ihtarname yayınlayarak Abra’nın kamuoyunu aldattığını duyurdu ve yasal işlem başlattı.

Kurul, Abra’nın en azından 2023 yılının Mart ayından bu yana iflas etmiş halde olduğunu öne sürdü.

Kurul tarafından yayınlanan ihtarnamede, Abra’nın iflas etmiş platformlarda on milyonlarca dolar değerinde varlık bulundurduğunu vurguladı. Raporlamaya göre Abra’nın Babel Finance’te 30 milyon dolar civarında, Genesis’te aynı şekilde 30 milyon dolar ve Three Arrows Capital’de (3AC) 10 milyon dolar tutarında varlığı bulunuyor. Bahse konu şirketlerin hepsi iflas sürecinde olduğu için Abra varlıklarını bu hesaplardan çekemiyor.

Öte yandan suçlamalar sadece iflasın gizlenmesiyle de sınırlı kalmadı. İhtarnamede ayrıca Abra Boost, Plutus Lending ve Abra’nın kurucusu William Barhydt‘in halkı yanılttığı ve menkul kıymet dolandırıcılığı yaptığı vurgulandı. Düzenleyici kurum, Abra’nın Abra Earn ve Abra Boost’a yatırım teklif ettiğini ancak bu yatırım tekliflerinin yanıltıcı ifadeler içerdiğini iddia etti.

Aktarılan bilgilere göre düzenleyici kurum, 2023 yılının Mart ayında kurucu Barhydt ile görüştü ve şirketin iflas etmiş olabileceğine dair belgeleri paylaştı. Raporun detaylarında, Barhydt’ın o dönemde karşısına çıkan sonuca itiraz etmediğine yer verildi.

Varlıklar gizlice Binance’e aktarıldı

TSSB, Abra’nın süreç içerisinde elindeki varlıkları gizlice Binance’e aktardığını öne sürdü. Şubat 2023′deki kayıtları sunan kurul o dönemde Abra’nın Binance hesaplarında 118,5 milyon dolar değerinde varlık bulundurduğunu açıkladı:

Abra Trade ve Davalı Plutus Lending, varlıklarını gizlice Binance Holdings Limited DBA Binance AKA Binance’e aktarmaktadır. Şubat 2023 itibariyle, Abra Trade ve davalı Plutus Lending’in Binance’de 118.581.732 dolar değerinde varlığı vardı.

Düzenleyici kurum söz konusu iddialar ve Abra’nın güncel durumu hakkında duruşma yapmayı planladıklarını belirtirken henüz net bir tarih işaret edilmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!