Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Ülkeden Binance’e Darbe: Lisansı İptal Edildi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in, Avustralya’daki kripto türev araçları lisansı regülatör kurum tarafından iptal edildi.

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) 6 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, Binance’in türev araçlar borsasının AFS lisansını iptal ettiğini duyurdu.

Regülatör, iptal edilen lisansın ardından 14 Nisan tarihinden itibaren Binance müşterilerinin yeni pozisyon açamayacaklarını, mevcut pozisyonlarına ekleme yapamayacağı ve müşterilerin 21 Nisan tarihine kadar açık kalan tüm pozisyonlarını kapatmaları gerektiği belirtildi. Ayrıca kapatılmayan pozisyonların da Binance tarafından kapatılacağı eklendi.

Ayrıca lisansın iptalinin Binance’in 8 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecek Avustralya Mali Şikayet Kurumu üyeliği üzerinde hiçbir etkisi olmadığının altı çizildi.

Binance geçtiğimiz Avustralya’da yanlışlıkla nitelikli yatırımcı olarak kaydedilmiş bireysel yatırımcıların türev pozisyonlarını dışarıdan müdahale ederek kapattığını ancak zararları tazmin edeceğini bildirmişti. Bunun üzerine ASIC tarafından konu hakkında inceleme başlatılmıştı.

ASIC, Binance’in perakende ve toptan satış müşterilerinin sınıflandırılması da dahil olmak üzere borsanın Avustralya’daki faaliyetlerini incelediğini ve 29 Mart tarihinde AFS lisansının iptali veya askıya alınması üzerine bir duruşma bildirimi yayınladığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!