Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Ülkenin Hedefinde Binance Var: Türev Hizmetlerini İnceliyor

Kripto para borsası Binance’in Avustralyalı bazı kullanıcıların türev pozisyonlarını yanlışlıkla kapatmasının ardından Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) tarafından konu hakkında inceleme başlatıldı.

Avustralyalı düzenleyici kurum ASIC yakın tarihli bir açıklamasında, Binance’in bazı kullanıcıların türev pozisyonlarını yanlışlıkla kapatmasının ardından araştırdıklarını beyan etti. Bir ASIC sözcüsü, düzenleyici kurum tarafından yapılan incelemenin, Binance’in “perakende müşteriler ve toptan müşteriler sınıflandırmasını” içerdiğini söyledi.

Öte yandan yapılan açıklamada Binance’in Avustralyalı düzenleyici kurumlara yaşananlar hakkında resmi bir bildiride bulunmadığı vurgulandı:

ASIC, Binance’in bir grup Avustralyalı kullanıcıyı yanlışlıkla toptan yatırımcı olarak sınıflandırdığını belirten sosyal medya paylaşımlarından haberdardır. Binance, Avustralya Finansal Hizmetler Lisansı kapsamındaki yükümlülükleri uyarınca bu konuyu henüz ASIC’e bildirmemiştir.

Binance, TSİ dün öğlen saatlerinde Avustralya’da yanlışlıkla nitelikli yatırımcı olarak kaydedilmiş bireysel yatırımcıların türev pozisyonlarını dışarıdan müdahale ederek kapattığını açıklamıştı. Borsa, zararların tazmin edileceğini açıklamasına ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!