Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Bazı Pozisyonları Yanlışlıkla Kapattı, CZ Tazminat Sözü Verdi!

Binance Avustralya’da yanlışlıkla nitelikli yatırımcı olarak kaydedilmiş bireysel yatırımcıların türev pozisyonlarını dışarıdan müdahale ederek kapattığını ancak zararları tazmin edeceğini bildirdi.

Binance 23 Şubat tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Avustralya’da ikamet eden bazı müşterilerinin yanlışlıkla nitelikli yatırımcı olarak kaydedildiğini ve bu durumun türev işlemlerde pozisyon alabilmelerine olanak sağladığını belirtti. Borsa, müşterilerin kayıtlarındaki yanlışlığın fark edilmesi üzerine Avustralya finansal regülasyonları kapsamında kullanıcıların türev pozisyonlarının kapatıldığını ancak borsa olarak zararlarının tazmin edileceğini bildirdi.

Borsa, müşterilerin pozisyonlarını kapatma nedeninin Avustralya’nın yalnızca nitelikli yatırımcıların türev kripto araçları kullanmasına izin vermesiyle açıkladı. Ayrıca bu karardan etkilenen tüm müşterilerle temasa geçildiğine ve konu hakkında gereken bilgilendirilmenin yapıldığına da değinildi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, etkilenen tüm kullanıcıların zararlarının tazmin edileceğini yineledi ve Avustralya’da vadeli işlemlerin tekrar açılıp açılamayacağına dair durumları değerlendirdiklerini belirtti.

Öte yandan bazı sosyal medya kullanıcıları, karardan etkilenen müşterilerin türev işlemlerden kaynaklanan tüm zararlarının mı yoksa sadece dışsal müdahale ile kapatılan pozisyonların mı zararlarının tazmin edileceğini merak ettiğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!