Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den 2 Altcoin’e Müjde: Uyarıları Kaldırıldı, Fiyatlar Yükselişe Geçti!

Güney Kore’nin önde gelen kripto para borsalarından oluşan danışma organı DAXA, Waves (WAVES) ve Kava (KAVA) üzerindeki yatırım uyarılarını kaldırdı.

Upbit öncülüğünde yakın tarihte yapılan resmi açıklamaya göre Waves ve Kava kripto paraları üzerindeki yatırım uyarısı kaldırdı. Güney Kore’nin önde gelen 4 kripto para borsasının yer aldığı Dijital Varlık Borsası Birliği (DAXA) tarafından onaylanan bu kararın ardından borsalar, KAVA ve WAVES para yatırma işlemlerini başlatacaklarını duyurdu. Haber akışının etkisiyle WAVES ile KAVA sırasıyla %15 ve %44‘lük yükseliş yaşadı.

KAVA ve WAVES, DAXA üyeleri tarafından izleme listesinden çıkarılmıştır. DAXA üyeleri, yatırımcıları korumak amacıyla her bir kripto para ürünü için risk göstergelerine dayalı olarak dikkatli olunması çağrısında bulunma ve alım satım desteğini sonlandırma gibi tedbirleri toplu olarak alabilmektedir.

2022 yılının Aralık ayında birlik tarafından alınan karar öncelikle Waves’i vurmuştu. O günlerde Upbit tarafından yapılan açıklamada, Waves’e ait stablecoin USDN’nin dolar sabitliğini kaybetmesi gerekçe gösterilerek proje özelinde yatırım uyarısı getirilmişti. Benzer bir durum KAVA’nın stablecoin’i USDX içinde yaşanmış ve dolar sabitliğinin kaybedilmesinin ardından proje, yatırım uyarısı listesine dahil edilmişti.

Öte yandan yapılan açıklamada, benzer bir durumun tekrarlanması halinde yatırım uyarılarının tekrardan uygulanabileceği vurgulandı. WAVES/KRW, WAVES/BTC ve KAVA/KRW, KAVA/BTC işlem çiftlerinin en kısa sürede açılacağını belirtti.

Yatırım uyarılarının ardından KAVA ve WAVES ciddi oranda değer kaybetmişti. CoinGecko verilerine göre yaşanan bu olumlu gelişmelerle birlikte WAVES kısa sürede %14 yükselerek 1,653 dolar seviyesinden 1,891 dolara kadar tırmandı. Bununla birlikte KAVA ise %44’lük artış yakalayarak 1,07 dolardan 1,54 dolara kadar yükseldi. Yazım esnasında KAVA 1,21 dolardan WAVES ise 1,852 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!