Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ödeme Platformu Strike’dan Tether Entegrasyonu

Bitcoin (BTC) ağındaki Lightning Network’e uyumlu şekilde faaliyet gösteren ödeme şirketi Strike, platformuna Tether’i (USDT) entegre etti.

Tether tarafından 22 Mayıs tarihinde paylaşılan bir duyuruda, Bitcoin ödeme uygulaması Strike ile sağlanan entegrasyonun detaylarına yer verildi. Şirket, global çapta daha fazla kullanıcıya hizmet vermek amacıyla atılan bu adımın sektörün gelişimi için önemli olduğunu vurguladı. Yapılan entegrasyon doğrultusunda Strike ödeme uygulaması üzerinde “On-off ramp hizmetleri” kapsamında USDT kullanılabilecek.

Tether’in dijital para biriminin istikrar ve faydasını Strike’ın yenilikçi ödeme çözümleriyle birleştiren kullanıcılar, yeni bir güvenli ve verimli işlem çağını deneyimleyecek. Bu iş birliği, sektörün karşılaştığı birçok temel zorluğu ele aldığı için kripto para birimlerinin ana akım olarak benimsenmesine yönelik önemli bir adım anlamına geliyor.

On-off ramp olarak bilinen teknoloji, bireylerin ya da işletmelerin kripto para varlıklarını dolar, euro ya da yen gibi geleneksel itibari para birimlerine dönüştürmelerine olanak tanıyan bir mekanizmadır. Esasen, insanların kripto varlıklarını “nakde çevirmelerini” ve bir banka hesabına veya itibari para birimi kullanan diğer finansal araçlara aktarmalarını sağlar.

Tether CTO’su Paolo Ardoino tarafından konu hakkında yapılan açıklamada atılan bu adımın stablecoin sektörünün gelişimi için ne kadar önemli olduğuna yer verildi:

Tether’in Strike ile entegrasyonunu açıklamaktan heyecan duyuyoruz. Bu, stablecoinlerin güvenilir ve verimli bir dijital ödeme çözümü olarak artan kabulünü ve tanınmasını ifade ettiği için kripto para endüstrisi için çok önemli bir an. Bu iş birliğinin dijital para birimlerinin yaygın bir şekilde benimsenmesini teşvik edeceğine, yeniliği teşvik edeceğine ve herkes için daha kapsayıcı bir finansal ekosistem yaratacağına inanıyoruz.

Öte yandan Strike tarafından sunulan detaylara göre ABD dışındaki müşterilere ait “nakit” bakiyeleri herhangi bir itibari para birimi olarak değil USDT cinsinden tutulacak. Uygulama içerisinde bazı yerlerde nakit ifadesi yer alsa da bu ifadenin müşterilerin kolayca algılaması için o şekilde yazıldığı ve aslında USDT anlamına geleceği özellikle belirtildi.

Strike’ın sunduğu hizmetler arasında kripto para birimleriyle yapılan anlık para transferleri, mağaza ödemeleri, faturaların ödenmesi ve diğer ödeme işlemleri yer almaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!