Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den Bu Altcoin’e “Yatırım Uyarısı”: Fiyat Dakikalar İçinde Çakıldı!

Güney Kore’nin önde gelen kripto para borsalarından oluşan danışma organı DAXA’in Waves’i (WAVES) “yatırım uyarısı” olarak işaretlemesinin açıklamasının ardından kripto para birimi dakikalar içinde değer kaybetti.

Kripto para piyasasının köklü altcoin’i WAVES, Güney Kore’nin önde gelen 4 kripto para borsasının yer aldığı Dijital Varlık Borsası Birliği (DAXA) tarafından “yatırım uyarısı” olarak işaretlendi. Yatırım uyarısına gerekçe olarak ise Waves’e ait stablecoin USDN’nin dolar sabitliğini kaybetmesi gösterildi. USDN, ilk olarak kasım ayının başlarında dolar sabitliğini kaybederek 1 dolardan 0,90 dolara düşmüştü.

Çıkan haberlerin ardından WAVES fiyatı dakikalar içerisinde %15’den fazla değer kaybetti ve 1,96 dolara kadar geriledi. CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı sıralarda 2,04 dolardan işlem görüyor.

Upbit WAVES İşlemlerini Dondurdu

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Upbit ise duyurunun ardından WAVES işlemlerini askıya aldı. Upbit tarafından yapılan açıklamada, işlemlerin tümüyle sonlandırılıp sonlandırılmayacağına iki hafta içinde karar verileceği belirtildi. Etkilenen işlem çiftleri WAVES/KRW, WAVES/BTC olarak duyuruldu.

Upbit açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Upbit, USDN’nin fiyat trendini izliyor ve WAVES değer oynaklığı nedeniyle beklenmedik yatırımcı kaybı riski olduğunu düşünüyor. Waves , Dijital Varlık Borsası Ortak Danışma Organı (DAXA) tarafından bir uyarı maddesi olarak belirlenmiştir. DAXA, yatırımcıları korumak amacıyla, yatırımın ihtarı/ihtiyatı, tedbir/ihtar maddelerinin belirlenmesi ve işlem desteğinin sonlandırılması gibi önlemleri ortaklaşa alabilir.

Upbit ayrıca söz konusu 2 haftalık inceleme süresinin uzayabileceğini ve böyle bir durumda resmi web siteleri üzerinden bilgilendirme yapılacağını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!