Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest’e Göre Bitcoin (BTC) Fiyatı Dibe Ulaştı: 2011, 2015 ve 2019 İle Benzerlik

Yatırım şirketi Ark Invest yayınladığı aylık Bitcoin (BTC) raporunda, fiyatların tarihsel olarak dipte olduğunu gösteren önemli metriklere ve önceki yıllar ile benzerliklere işaret etti.

Cathie Wood’un yönetimindeki ARK Invest aylık Bitcoin raporunu paylaştı. Raporda, on-chain verilere göre mevcut Bitcoin fiyatının 2011, 2015 ve 2019 yıllarındaki dip seviyeleriyle benzer bir seviyeye ulaştığına dikkat çekildi.

Raporda, FTX iflası “kripto tarihindeki en zarar verici olay” olarak tanımlandı. Bununla birlikte benzeri görülmemiş bu yıkımlara karşılık uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin istikrarla artan direncinin altı çizildi:

Bu veri noktasının, son olaylara rağmen sahiplerin uzun vadeli odağını ve yüksek inancını gösterdiğine inanıyoruz. Bugün, uzun vadeli BTC tutan kullanıcı arzı, Bitcoin’in toplam dolaşımdaki arzının %72’sini oluşturuyor.

Bir diğer dip göstergesi veri ise on-chain üzerinde gerçekleşen kar ile gerçekleşen zarar arasındaki oran olarak sunuldu. Bu veriye göre kasım ayında, tüm zamanların en düşük seviyesi olan %7,2 görüldü.

Bitcoin, bu metriğin %10’un altına ulaştığı önceki her örnekte (2011, 2015 ve 2019) anlamlı dipler buldu.

Benzer bir dip sinyali analizi de yakın tarihte Charles Edwards tarafından paylaşıldı. Analist tarafından paylaşılan detaylı dip sinyallerinin bazıları, Ark Investment tarafından paylaşan raporla benzerlik gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!