Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asya Ülkesinde Hükümet Devreye Girdi, Sürpriz Altcoin’e Soruşturma Başlatıldı!

Vietnamlı yetkililer, popüler mobil madencilik uygulaması Pi Network (PI) hakkında soruşturma başlattı.

Vietnamlı yerel haber ajansı Vnexpress tarafından sunulan bir habere göre ülkenin Siber Güvenlik ve Yüksek Teknoloji Suçlarını Önleme Departmanı geçtiğimiz günlerde, Pi Network hakkında soruşturma başlattı.

Departman Başkanı Le Xuan Minh Hanoi şehrinde düzenlenen bir toplantıda yaptığı açıklamada, Pi Network gibi kripto para modellerinin karmaşık ve kontrol edilemez bir hal aldığını belirtirken proje özelinde sağlanan yüksek getiriye iğneleyici bir yaklaşımda bulundu:

PI gibi kripto para modellerinin operasyonları son zamanlarda son derece karmaşık ve yönetilemez hale geldi. İnternet üzerinden bu kadar yüksek düzeyde gelir elde edebilecek başka bir ticari faaliyet yok. Bu tür faaliyetler pek çok risk barındırıyor.

Pi Network’un yüksek kazanç modeli ve pazarlama teknikleri hakkında ciddi şüpheleri olduğunu belirten Minh, ülkenin birçok bölgesindeki polis güçlerinin özellikle Pi Network bağlantılı faaliyetleri araştırdığını sözlerine ekledi.

Türkiye’de büyük ilgi gören ve on binlerce kullanıcıya hitap ettiği düşünülen Pi Network, Vietnamlı kullanıcıların da ilgi odağında yer alıyor. Vietnam’da Pi Network ile ilgili faaliyetler, kripto para birimlerinin günlük yaşamda kullanımını teşvik etmekte ve giderek kullanıcıların dikkatini çekmektedir. Vietnam’da bazı otellerde ve işletmelerde PI token ile ödeme yapılabilmektedir.

Kullanıcılar her ne kadar Pi Network’ten ücretsiz olarak para kazandıklarını ve günün sonunda proje başarısız olsa bile bir şey kaybetmeyeceklerini düşünseler de piyasa uzmanları bu kullanıcıların kişisel verilerinin çalınabileceğini ve global çapta satılabileceğini düşünüyor.

Konuyla ilgili Pi Network ekibinden resmi bir açıklama yapılmadı. PI, 2022 yılının sonunda kripto para borsası Huobi’de “sahte” bir listeleme olayıyla gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!