Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PiNetwork Ekibinden Olay Yaratan Paylaşım: Huobi’de Neler Oluyor?

Yakın zamanda kripto para borsası Huobi’de listelenen ve yatırımcıların yakından takip ettiği Pi Network (PI) kısa sürede büyük yükseliş yaşadı. Fakat projenin resmi hesabından yapılan paylaşım kafa karışıklığına sebep oldu.

Huobi 29 Aralık tarihinde resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde yakın takibe aldığı Pi Network’ün yerel token’ı PI’ı listelediğini bildirmişti. Listeleme fiyatı 0,01 dolar olan PI, Huobi borsasında bir gün içerisinde 345 dolara kadar yükseliş yaşadı. Fakat Pi Network Twitter hesabından gelen resmi açıklama, yatırımcılarda kafa karışıklığına sebep oldu.

Huobi listelenmesinin ardından kısa bir süre sonra açıklama yapan ekip, PI’ın henüz test ağında olduğunu ve hiçbir token’ın dolaşıma sürülmediğini belirtti. Ekip ayrıca “hiçbir borsaya listeleme izni vermedik” ifadelerinde bulundu:

Pi, hiçbir harici bağlantıya izin verilmeyen kapalı ağdadadır. Pi Network’ün borsa listelemeleriyle bir bağı yoktur ve herhangi bir borsa listelemesine izin vermemiştir. Bu tür listelemeler gerçek Pi’de çalışmayabilir. Borsalar üzerinden yapılan katılımlar kayıpla sonuçlanabilir. Yalnızca resmi Pi kanallarına güvenin!

Proje yöneticilerinin belirttiği üzere hiçbir “gerçek” Pi token’ı dolaşıma sürülmedi ve bu durum akıllara şüphe uyandıran sorular getirdi. Bir gün içerisinde büyük bir yükselişe imza atan token’ın Huobi tarafından hangi likidite ile bu alım-satım işlemlerinin finanse edildiği ise belli değil. Yıllardır mobil uygulamaları üzerinden mining işlemi yapan kullanıcıların proje henüz test ağında olduğu için para yatırma çekme işlemi yapamadığı biliniyor.

Öte yandan Pi Network’ün son yayınladığı izahnamesinde projenin üçüncü aşamaya geçtiği zaman borsalar tarafından teknik olarak listelenebileceği yer alıyor. Bu kararın borsalara ait olduğu ve projenin tercihi olmayacağı belirtilirken ana ağa geçiş sağlanana kadar hiçbir PI’ın dolaşıma sürülmeyeceğinin altı çiziliyor.

Haberin kaleme alındığı esnada aşırı volatil hareket gösteren PI, Huobi tarafından sağlanan verilere göre dakikalar içerisinde 345 dolardan 180 dolara kadar düşüş yaşadı. CoinMarketCap’de söz konusu listelemeye dair uyarıda bulunarak, “Pi Network’ün meşruiyetini sorgulayan raporlar var. Mainnet’in henüz başlatılmadığını ve belirli borsalar için aşağıda gösterilen fiyatın gerçeği yansıtmayabileceğini unutmayın” ifadeleri kullanıldı. CoinMarket üzerinde yapılan son veri güncellemesinin ardından PI fiyatında 40 dolara kadar düşüş görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!