Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomist Yineledi: Bitcoin Sıfırlanmadan Önce Satıp Altın Alın

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, Bitcoin yatırımcılarına bir an önce BTC’lerini satarak altın almaları gerektiğine dair söylemlerini yineledi.

Schiff 29 Aralık tarihinde TD Ameritrade Network ile yaptığı röportajda, Bitcoin yatırımcılarına satış tavsiyesinde bulundu. Bitcoin’in sıfırlanma ihtimaline değinen Schiff, yatırımcılara ellerindeki değersiz Bitcoin’lerine hala 17.000 dolar veren birileri varken satmalarını ve o parayla biraz altın almalarını söyledi.

Ekonomist, Bitcoin’in bir enflasyondan korunma aracı olabilmek için gerekli yeterlilikleri sağlayamadığını öne sürdü. Schiff, yatırımcıların dolara karşı bir alternatif veya bir enflasyondan korunma aracı arıyorlarsa altına yatırım yapabileceklerini belirtti.

Piyasada Bitcoin karşıtlığı ile bilinen Schiff’in geçmişte de Bitcoin’e karşı pek çok benzer açıklaması bulunuyor. Ekonomist en son 25 Aralık tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda Bitcoin’in yakında çökeceğini iddia etmiş ve sosyal medyada birçok kullanıcının tepkisine maruz kalmıştı. Bitcoin ve kripto savunucuları Schiff hakkında “huysuz ve aksi ihtiyar” ithamlarında bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!