Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık Parlamentosundan Kripto Paralara El Koyma Yetkisi İçeren Yasaya Onay

Birleşik Krallık’ta suç ile bağlantılı kripto para kullanımına yönelik önemli tedbirler ve yetkiler sağlayacak yasa tasarısı kritik bir onay alarak yasalaşmaya bir adım daha yaklaştı.

Birleşik Krallık kripto paralar üzerinden işlenen suçlara karşı mücadelede önemli bir aşamayı daha geçti. Bu kapsamda, Birleşik Krallık’ın iki meclisli parlamentosunun üst kanadı olan Lordlar Kamarası, Ekonomik Suç ve Kurumsal Şeffaflık Yasa Tasarısı’nı onayladı.

İlk olarak 2022 yılının Eylül ayında sunulan yasa tasarısının yasalaşması için Birleşik Krallık’ın diğer kanadı Avam Kamarası’nın da onayından geçmesi ve son olarak kral tarafından imzalanması gerekecek.

Yasa tasarısının son versiyonunda yetkililere, suç bağlantılı kripto paraları tespit etmelerine ve bu varlıklara el koymalarına yardımcı olabilecek yetkiler verildi. Ayrıca mahkemeler yetkililerden suç için kullanılan veya kullanıldığı düşünülen kripto paralara el konulmasını talep edebilecek.

Söz konusu düzenlemeler tasarının bir önceki aşamasında yapılmıştı ve Lordlar Kamarası tasarının son haine herhangi bir ekleme ya da çıkarma yapmadan onayladı.

Geçtiğimiz mart ayında suç amaçlı kripto para kullanımına detaylı bir yaklaşım sergilemeye başlayan İngiltere, ülke çapındaki polis departmanlarına teknik ve taktik anlamda destek sağlayacak danışmanlar atamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!