Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan “Dijital Rupee” Dışındaki Tüm Kripto Para Birimlerini Yasaklamaya Hazırlanıyor

Hindistan’da kripto para birimlerinin kullanımının yasaklanacağına ilişkin yasa tasarısı iddiası, blockchain uzmanları tarafından özellikle sosyal medyada konuşulmaya devam ediliyor. Yasa tasarısı iddiaları doğruysa bile lokal kripto uzmanlarının öngörülerine göre konu 2019 Muson oturumundan önce konuşulmayacak.

15 Temmuz’da avukat Varun Sethi tarafından “Kripto para birimi yasağı ve resmi dijital para düzenlemesi” başlıklı bir belge yayınlandı. 18 sayfalık bu belge, kripto para birimlerini “herhangi bir resmi dijital para biriminin bir parçası olmayan her bilgi, kod, sayı ve token.” olarak tanımlıyor. Tanımda ayrıca, borsada kullanılan kripto para birimlerini değer deposu olduğu da belirtiyor.

Dijital Rupee Yasal Olarak Kalacak

Tasarıda Hindistan Rezerv Bankası tarafından oluşturulan kripto para birimi “Dijital Rupee’nin” yasal olarak kalırken diğer kripto para birimlerinin yasaklanacağının belirtildiği öne sürülüyor.

Belgede şu satırlar yer alıyor;

“Hindistan’da hiç kimse kripto para birimlerini kullanamaz, transfer edemez, çıkaramaz, satamaz, ticaret faaliyetinde bulunamaz, saklayamaz, üretemez ve madencilik yapamaz.”

Yasa tasarısı, kripto para birimleriyle ödeme yapılmasına olanak sağlayan, deney ve araştırma ya da eğitim amacıyla DLT teknolojilerini ya da alakalı diğer teknolojileri kullanan herkes için yasaklandığı belirtmiştir.

Tasarıya göre Dijital Rupee dışında kripto para birimi yasaklarını ihlal edenler için önerilen ceza ise hapis ya da para cezası olarak belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment