Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Bölgedeki Şirketlerin Yüzde 70’i Blockchain’i Anlamıyor

Blockchain teknolojisiyle ilgili yapılan yeni bir araştırmaya göre Asya-Pasifik bölgesindeki şirketlerin üçte ikisi Blockchain teknolojisinin tam olarak nasıl kullanılacağını bilmiyor.

Alanının en büyük şirketlerinden biri olan Ernst & Young, kısa süre önce Blockchain teknolojisinin kurumsal alandaki kullanımıyla ilgili bir çalışma yaptı.

Şirketin bu araştırmalarına göre Asya-Pasifik bölgesindeki şirketlerin yüzde 68’i Blockchain teknolojisiyle veya bu teknolojinin tam olarak nasıl kullanılacağıyla ilgili yeterli bilgiye sahip değil. Ernst & Young’a göre bölge genelindeki Blockchain kullanımının az olmasının en büyük sebeplerinden biri bu.

Ankete katılan şirketlerin yüzde 66’sı Blockchain teknolojisiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek istediğini belirtiyor. Bu şirketler özellikle Blockchain’in potansiyel kullanımları, riskleri ve faydaları ile ilgili araştırma yapmak istiyorlar. Ernst & Young yöneticilerinden Adam Gerrard, Asya-Pasifik bölgesindeki şirketlerin Blockchain’e yaklaşımlarıyla ilgili şu yorumu yapıyor:

“(Blockchain kullanımında) Asya-Pasifik genelindeki şirketlerin önündeki en büyük engel güvensizlik. Bu şirketlere güven aşılayabilmek için Blockchain ile ilgili bir bilgilendirme yapılması gerekiyor.”

Blockchain teknolojisi günümüzde Walmart, Nestle, IBM gibi çeşitli sektörlerde çalışan şirketler tarafından kullanılıyor olsa da bu teknoloji hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan hala binlerce farklı şirket var. Ernst & Young tarafından yapılan bu anket de bu bilgi yetersizliğinin ne kadar yaygın olduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment