Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Burada Bitcoin ile Vergi Ödemek Mümkün

Kanada’daki bir belediye vatandaşlardan Bitcoin ile vergi almaya başlıyor.

Kanada’daki yerel yönetimlerden biri olan Richmond Hill Belediyesi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla birlikte vatandaşların artık Bitcoin ile vergi ödeyebileceklerini açıkladı.

Belediye tarafından yapılan bu açıklamaya göre buradaki vatandaşlar mülk vergilerini ödemek için itibari paranın yanı sıra Bitcoin’i de kullanabilecekler.

Kripto Para Şirketiyle Ortaklık

Richmond Hill Belediyesi bu hizmeti devreye sokabilmek için Coinberry adlı bir kripto para şirketiyle anlaşma yaptı.

Kullanıcıların kripto para ile ödeme yapmalarına olanak tanıyan Coinberry bu ortaklık sayesinde Kanada’daki vatandaşların Bitcoin ile vergi ödemelerini sağlamış olacak.

Belediye tarafından başlatılan bu projenin tamamlanmasıyla birlikte şehirde yaşayan 200 bin vatandaş, belediyenin sitesindeki ödeme seçenekleri arasından Bitcoin’i seçmeye başlayabilecek.

Coinberry bundan birkaç ay önce Ontario’daki bir şehirle daha anlaşma yapmış, bölgedeki 36 bin vatandaşın Bitcoin ile vergi ödemesine önayak olmuştu.

Bitcoin Talebi

Richmond Hill Belediye Başkan Yardımcısı Joe Di Paola, belediyenin Bitcoin kabul etmeye başlamasıyla alakalı bazı açıklamalar yaptı.

Joe Di Paola, vatandaşların Bitcoin kullanmak istediklerini ve genel olarak dijital para kullanımıyla ilgili yoğun bir talep aldıklarını söylüyor ve şöyle ekliyor:

“Dijital para ödemelerine olan talebin önümüzdeki yıllarda özellikle genç nüfus arasında artış göstermeye devam edeceğini düşünüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment