Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Piyasa Payı Yüzde 70’e Dayandı

Bitcoin’in kripto para piyasası genelindeki toplam hakimiyet oranı yüzde 70 seviyesine kadar dayanmış durumda.

Kripto para piyasası geçtiğimiz son birkaç haftadır oldukça hareketli durumda. Zaman zaman ani bir çıkış yakalayan piyasa ertesi gün bir düzeltme sürecine girip kayda değer oranlarda düşüşler yaşayabiliyor.

Bu süreç içerisinde Bitcoin fiyatı da son derece hareketliydi. Birkaç hafta önce 13 bin dolar barajına kadar yükselen Bitcoin geçtiğimiz gün 10 bin doların altına düşmek üzereydi. Fiyatı şu anda ise yeniden yükselişe geçip 11 bin dolar barajını zorladığını görüyoruz.

Bitcoin’in Piyasa Payı

Kripto para piyasası bu kadar hareketliyken piyasaya yön veren koin hep Bitcoin oldu. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise kripto para piyasasının toplam değerinin çok ciddi bir kısmının Bitocin’den kaynaklanıyor olması.

TradingView verilerine göre Bitcoin’in piyasa hakimiyeti an itibarıyla yüzde 69.20 seviyesinde. Coinmarketcap verilerine göre toplamda 285 milyar dolarlık kripto para piyasasının 190 milyar dolarlık kısmı Bitcoin’den geliyor.

Piyasayı Nasıl Etkiliyor?

Kripto para sektöründeki bazı uzmanlar Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin artması halinde alternatif kripto paraların olumsuz yönde etkileneceğini düşünüyorlar.

Bazı uzmanlar ise Bitcoin fiyatının artmasıyla birlikte altkoin piyasasının da harekete geçeceğini ve alternatif kripto paraların yeniden yükselişe geçeceklerini öne sürüyorlar. Dolayısıyla Bitcoin’in hakimiyet oranının etkileriyle ilgili ortak bir görüş olmadığını söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment