Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Meclisi Yarın Facebook’u Tartışacak

ABD’deki Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi yarın Facebook‘un kendi dijital para projesi olan Libra ile ilgili özel bir duruşma düzenleyecek. Finansal Hizmetler Komitesi bu duruşma sırasında Facebook’un dijital parasıyla ilgili bilgiler edinmenin yanı sıra bu projenin finans sektörü üzerindeki etkilerini de değerlendirecek.

ABD’deki yetkililer şu ana dek Facebook’un dijital parasıyla ilgili pek olumlu açıklamalarda bulunmadılar. Yalnızca kongre üyeleri değil daha üst düzey yetkililer de Facebook ile ilgili sert eleştiriler yaptılar. ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde konu hakkında konuşarak Facebook’un dijital parasının yasa dışı amaçlarla kullanılabileceğini söylemişti.

Donald Trump tarafından yapılan bu yorumlar geçtiğimiz gün ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin tarafından da desteklendi. Mnuchin de yaptığı açıklamalarda Libra’nın olumsuz yanlarına değindi ve bu gibi dijital paraların tehlikelerinden bahsetti.

Komite Duruşması Yaklaşıyor

Temsilciler Meclisi’ne bağlı olan Finansal Hizmetler Komitesi, büyük bir tartışma konusu haline gelen Libra projesiyle ilgili bilgi edinebilmek için özel bir duruşma düzenleyecek.

17 Temmuz tarihinde düzenlenmesi planlanan bu duruşma Libra projesinden sorumlu olan David Marcus katılacak. Bu duruşmanın başlığı ise şu şekilde:

“Facebook’un Önerdiği Kripto Paranın ve Bu Kripto Paranın Müşteriler, Yatırımcılar ve Amerikan Finans Sistemi Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment