Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Körfez İşbirliği Konseyi Blockchain’in İmkanlarından Faydalanabilir

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), yenilenebilir enerji alanında daha etkin çalışmalar yürütebilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanabilir.

ABD‘deki danışmanlık şirketlerinden Booz Allen Hamilton, Blockchain teknolojisinin yenilenebilir enerji sektöründeki olası kullanımlarına dair bir araştırma yaptı. Booz Allen Hamilton tarafından yapılan bu araştırmaya göre Blockchain, Körfez İşbirliği Konseyi için epey faydalı olabilir.

Orta Doğu’daki pek çok ülkenin yer aldığı Körfez İşbirliği Konseyi, 2030 tarihine kadar 80 gigawattlık yenilenebilir enerji kapasitesine ulaşmak istiyor.

Cointelegraph gibi kaynaklara göre alanının önde gelen araştırma şirketleri, 2050 tarihine kadar Dünya genelindeki enerjinin yüzde 50’lik kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanacağını öngörüyorlar.

Yılda 5 milyar dolardan fazla geliri olan Booz Allen Hamilton, bu konuyu daha detaylı bir şekilde inceleyebilmek için yeni bir araştırma yaptı. Şirketin araştırmalarına göre yenilenebilir enerji sektörünün daha hızlı büyümesini sağlamak için Blockchain teknolojisinden faydalanmak mümkün olabilir.

Şirketin Orta Doğu ve Kuzey Afrika şubelerinden sorumlu olan Dr. Adham Sleiman, Blockchain teknolojisinin yenilenebilir enerji sektörü için adeta biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyor.

Sleiman’a göre Dünya genelindeki dağıtılmış enerji kaynaklarının sayısında kayda değer bir artış görülüyor ve bu, Blockchain’in bu iş için ne kadar uyumlu olduğunu gösteriyor. Sleiman tarafından yapılan açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Dağıtılmış enerji kaynakları sektörü değiştirmeye başladı. Artık daha merkezsiz şebekelere geçiş yapıyoruz ve kamu hizmet şirketleri artık mutlak kontrol sahibi değiller. Blockchain teknolojisi sayesinde eşten-eşe (P2P) enerji alışverişi yapılabilir, yenilenebilir enerji kaynakları takip edilebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment