Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Dev Süpermarket Zinciri Yüksek Ücretler Nedeniyle Visa’yı Bıraktı

ABD’nin en büyük perakende şirketlerinden biri olan Kroger, artık gıda ve ecza dükkanlarında Visa kredi kartlarını kabul etmediğini açıkladı. Anthony Pompliano’ya göre şirket, Visa’dan sonra Bitcoin Lightning Network’ü kullanmaya başlamalı.

ABD’nin önde gelen şirketlerinden Kroger bundan birkaç gün önce Visa kredi kartlarını artık kabul etmediğini açıkladı. Müşterilerin artık bu kredi kartlarıyla ödeme yapamayacaklarını duyuran Kroger, bu karara gerekçe olarak yüksek işlem ücretlerini gösterdi.

Kroger’a bağlı olan Smith’s adlı gıda zincirinde artık Visa kredi kartlarıyla ödeme yapılamayacak. Kroger’ın CFO’su Mike Schlotman, konu hakkında yaptığı açıklamalarda Visa’nın fahiş işlem ücreti aldığını belirtti:

“Visa bir süredir sektördeki konumunu kötüye kullanıyor ve perakendecilerden çok yüksek işlem ücretleri talep ediyor.”

Kripto para sektöründeki açıklamalarıyla tanınan Anthony Pompliano, Kroger’ın aldığı bu kararı görür görmez harekete geçti ve şirkete yeni bir öneri sundu. Pompliano’ya göre Visa’nın yüksek işlem ücretlerinden şikayetçi olan Kroger, Bitcoin’deki Lightning Network’ü kullanmayı deneyebilir.

Gelir açısından ABD’nin en büyük süpermarket zinciri olan Kroger bunun yanı sıra ABD’de en çok kişiye istihdam sağlayan üçüncü şirket olarak değerlendiriliyor. Halihazırda 2 bin 700’den fazla süpermarket şubesi bulunan Kroger, ABD genelinde milyonlarca vatandaşa hizmet veriyor.

Pompliano, Kroger’ın Lightning Network’ü kullanarak müşterilerine hızlı ve güvenli bir hizmet sunabileceğine inanıyor.

Sosyal medyadaki XRP destekçileri ise Pompliano’ya pek katılmıyorlar. Twitter’daki birkaç kullanıcı Lightning Network’ün henüz böyle bir yükü kaldıramayacağını, Kroger’ın XRP’yi tercih etmesi gerektiğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment