Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuveyt Türk Blockchain’i Desteklediğini Açıkladı

Kuveyt Türk Operasyon Müdürü Dr. Selman Ortaköy, Lonca Girişim Merkezi’deki FinTech kategorisinden seçtikleri 9 start up ile yola devam ettiklerini duyurdu.

Kuveyt Türk Operasyon Müdürü Dr. Selam Ortaköy ayrıca 2017 yılında yeni fikirleri desteklemek ve ülke ekonomisine kazandırmak hedefiyle kurulan Lonca Girişim Merkezi’nin yönetim komitesinde yer alıyor. Ortaköy yaptığı açıklamada, girişim merkezine şu ana dek bin 500’ün üzerinde başvuru aldıklarını söyledi. Kuveyt Türk’ün bu program kapsamında desteklediği projeler arasında blockchain ve dijital cüzdan teknolojileriyle ilgili çalışmalar yapan isimler de var.

FinTech Kategorisinden 9 Start Up Seçildi

Bugüne kadar tüm başvuruların dikkatle elendiğini ve 40 girişimci ekibin mezun ettiklerini vurgulayan Ortaköy, “Beşinci döneme FinTech kategorisinde seçtiğimiz 9 start up ile programımıza devam ediyoruz.” dedi.
Kuveyt Türk Operasyon Grup Müdürü, Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selam Ortaköy, FinTech kategorisinde; ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, bireysel yönetim araçları, mobil POS, API bankacılığı, finansal karşılaştırma, robot teknolojileri, hukuk ve sigorta teknolojileri, karar destek teknolojileri üzerine geliştirilen projelere onay verdiklerini söyledi. Seçilen startuppların hem sektörü tanımaları hem de kendilerini geliştirmeleri için FinTech101 eğitimleri sunduklarını anlattı. Lonca Girişimcilik Merkezi’nin beşinci dönemine Mayıs ayında başladığını hatırlatan Ortaköy;

“Girişimcilerimizin iş fikirlerini test edecekleri, doğru konumlandırma yapacakları ve tüm süreçlerini sorgulayacakları bir ürün ve strateji kampı gerçekleştirdik. Bu süreçte Kuveyt Türk’ün üst yönetimiyle buluşturarak girişimci arkadaşlarımızın hedeflerini dinledik. Yakın zamanda kullanıcı deneyimi üzerine uzun bir kamp programımız olacak. Sonraki dönemde dijital pazarlama kampının yanı sıra farklı konularda eğitimlerle girişimlerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

Eğitimin yanı sıra girişimci arkadaşlarımızın kendilerini daha iyi tanıyabilmeleri için uzman danışmanlar eşliğinde kişilik ve ekip envanter testi yaptık, mentorluk desteğine başladık. Lonca Girişimcilik Merkezi’ne kabul edilen girişimlere toplamda 40 bin TL’lik nakit hibe desteği veriyoruz. Bunun 10 bin TL’lik kısmını başlangıçta, 15 bin TL’lik kısmını ise 2 aylık eğitimin sonunda girişimlerimize veriyoruz. Kalan 15 bin TL’yi ise hedeflerine ulaşması sonrasında girişimlere takdim ediyoruz.” diye konuştu.

Teknogirişim Fonu

Kuveyt Türk’ün 20218 yılında KT Portföy Yönetimi AŞ’nin yönetiminde Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) kuruldu. Teknoloji odaklı bu fona müşterisi olan ya da müşteri aşamasına gelmiş projelere sahip girişimciler başvurabiliyor. Fona başvurmak ve destek almak için lonca girişimcisi olma şartı aranmıyor.
Detaylı şekilde Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan bahseden Ortaköy, “Teknogirişim GSYF’de bugüne kadar 8 girişime toplamda 7 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapılması kararı alındı. Girişimler detaylı şekilde analiz edilmeye devam ediliyor. Bu girişimlerden birine 2019 yılı içerisinde yatırım gerçekleştirildi. KOBİ’lerin nakit akışını takip etmeleri için tasarlanan açık kaynak kodlu ve ücretsiz online ön muhasebe programı sunan Lonca ikinci dönem girişimi Akaunting’e sağlanan yatırımla şirketin, hem yurt içi hem de yurt dışında hızla büyümesine katkı sağlaması hedefleniyor. ” dedi.

Ekonomik Hiçbir Beklentilerileri Yok

Girişimcilik merkezinde verilen desteğin hibe olduğunun altını çizen Ortaköy, “Girişimlerin hem ürün geliştirmelerinde hem de acil masraflarında kullanmaları için her girişime 40 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği veriyoruz. Verdiğimiz destekten dolayı herhangi bir hisse ya da opsiyon almıyoruz. Hibe programının yanı sıra eğitim, proje bazlı mentorluk, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti gibi destekler sağlıyoruz. Girişimciler, hem Kuveyt Türk üst yönetimi ve çalışanlarından hem de sektör uzmanlarından eğitim ve mentorluk desteği alıyor. Cihaz geliştiren girişimcilere ise Ar-Ge desteği, özellikle FinTech’ler için API gibi birçok ayrıcalık sunuyoruz.
Lonca girişimcilerine uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil etme imkanı da sunuyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde bazı girişimlerimizin Las Vegas’ta gerçekleşen CES fuarına, Londra’daki Bettshow’a, San Francisco’daki Google I/O’ya katılmaları için sponsor olduk.” diyerek kesinlikle ekonomik bir karşılık almadıklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment